Joëlle Milquet op de foto met Al Qaida predikant die dreigt met aanslagen tegen België

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet op de foto met Al Qaida predikant Iliass Azaouaj © .
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zit erg verveeld met een foto van haar en een Al Qaida predikant die dreigt met aanslagen tegen België.

Op het internet circuleert een foto van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet aan de zijde van Al Qaida predikant Iliass Azaouaj. De man dreigt vanuit Syrië met terroristische aanslagen tegen ons land. Hij was eerder imam in Brussel.

Milquet zit verveeld met de foto die in eerste instantie verspreid is via het Twitter account van de predikant zelf en intussen wereldwijs verpreid wordt via de sociale media.

In Het Laatste Nieuws zegt de minister dat ze niet wist wie hij was toen de man op een evenement haar vroeg om te poseren. ‘Als ik omringd ben door honderden mensen, kan ik die niet allemaal hun identiteitskaart vragen.’

Nog vervelender voor Milquet, die bevoegd is voor terreurbestrijding, is dat de foto verspreid wordt om aan te tonen dat ons land terroristen in Syrië steunt.

‘Verbijsterende commentaren’

Milquet zegt dat ze verbaasd is over de publicatie van ‘een onbeduidende foto met verbijsterende commentaren erbij.’ De foto was volgens de minister gemaakt met een smartphone, samen met een persoon die ze niet kende, na een openbaar evenement in Brussel waar meer dan een honderdtal mensen aanwezig waren, onder meer afkomstig uit liefdadigheidsverenigingen. Precies zoals ook andere kinderen en volwassenen had hij om die foto gevraagd.’

Radicalisme

Volgens Milquet betekent het niet dat je iemands fan bent wanneer je met hem op de foto staat. ‘Alle bekende politici die zich op het terrein begeven, worden, zoals iedereen trouwens weet, heel vaak gevraagd door burgers om samen met hen vereeuwigd te worden met hun smartphone zodra die zich in het openbaar vertonen. Het is een wijd verspreide praktijk bij iedereen, die niemand aan de burgers weigert. Het is dan ook onaanvaardbaar om daar welke conclusie dan mee te verbinden,’ zegt Milquet, die zich, naar eigen zeggen, als geen ander inzet in de strijd tegen het radicalisme.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Azaouaj zich ook laten fotograferen met Stromae en Jean-Marie Pfaff.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content