Joëlle Milquet geeft voorzittersfakkel door

© Belga

Joëlle Milquet heeft 12 jaar aan het roer gestaan van de cdH. Die fakkel geeft ze nu door aan Benoît Lutgen. Voor de Vlamingen gaat ze wellicht de geschiedenis is in als ‘Madame Non’.

De machtsoverdracht bij het cdH gaat gepaard met een bedankingsfeest voor uittredend voorzitster Joëlle Milquet. Benoît Lutgen wordt woensdag al door de koning ontvangen als voorzitter in spe van de Franstalige humanisten.
Lutgen neemt donderdag de plaats van Milquet in aan het hoofd van de partij. Milquet zal 12 jaar de partij hebben geleid. Ter gelegenheid van de machtswissel organiseert het cdH woensdagavond een “bedankingsavond”. De partijmilitanten kregen de voorbije dagen een brief in de bus waarin Milquet de balans opmaakt van haar voorzitterschap.

“Merci Joëlle”Bij de brief zat een brochure met de titel “Joëlle Milquet: een voorzitterschap met een menselijk gelaat” en het partijblad dat voor de gelegenheid over het afscheid van Milquet gaat. “Merci Joëlle”, staat op de voorpagina te lezen.

Benoît Lutgen wordt woensdag al in audiëntie ontvangen door koning Albert II. Dat is niet uitzonderlijk. Partijvoorzitters zijn de gesprekspartners bij uitstek van de vorst. Ook Charles Michel (MR), Alexander De Croo (Open Vld), Wouter Beke (CD&V) en Wouter Van Besien (Groen!) kregen een uitnodiging in de bus toen ze voorzitter werden.

Lutgen nodigde ondertussen de cdH-militanten uit om zondag af te zakken naar Namen. Hij zal er al een tipje van de sluier oplichten over zijn plannen met de partij. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content