Jambon moet huis-aan-huiscontroles in Molenbeek afvoeren

Jan Jambon © Belga Image

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) stapt onder druk van de Brusselse gemeenten en om praktische redenen af van de huis-aan-huiscontroles waarmee hij, in de nasleep van de aanslagen in Parijs, orde op zaken wilde stellen in Sint-Jans-Molenbeek.

Dat schrijven de kranten van Mediahuis . “Huis-aan-huiscontroles zijn een volledig gemeentelijke bevoegdheid”, aldus zijn woordvoerder.

Burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans (MR) beklemtoonde afgelopen weekend nog dat ze niets moet weten van huis-aan-huiscontroles, en die controles zijn nu eenmaal een gemeentelijke bevoegdheid. Korpschef van politiezone Brussel West Johan De Becker zegt in de kranten bovendien dat de controles ook om puur praktische redenen niet haalbaar waren. “Er wonen 95.000 mensen in Molenbeek, het is onmogelijk elk huis te controleren.”

Jambon zoekt deze week nog samen met de burgemeesters van de gemeenten rond de Brusselse Kanaalzone naar alternatieven voor de woningcontroles. Hij zet de gemeenten tegelijk onder druk. Zo moeten ze in ruil voor extra manschappen en middelen doelstellingen vastleggen voor de komende drie jaar. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content