Jaguar i-Pace krijgt nieuwe neus

Aan de nieuwe neus herken je de gefacelifte Jaguar i-Pace.
Gert Verhoeven

Jaguar komt met een kleine update voor zijn volledig elektrisch model. De i-Pace is al even op de markt en de aanpassingen zijn vooral optisch zodat je het vernieuwde model meteen herkent.

De i-Pace kwam vijf jaar geleden op de markt met een product dat wel elektrisch was, maar toch volledig in het Jaguarprofiel paste. Dan waren de blitse acceleraties van deze sportief ogende SUV die zijn potentieel dankt aan twee motoren – verdeeld over voor- en achteras – die een systeemvermogen bieden van 400 pk en goed zijn voor 696 Nm aan trekkracht. Dat volstaat om in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u te accelereren. 

Uitstraling

Naast de nieuwe neus met het aangepaste radiatorrooster zien we nog meer koetswerkelementen in ‘altlas grey’. Ook het zilver-zwarte Jaguarlogo vooraan werd aangepast en het onderste gedeelte van de voorbumper wordt voortaan in de koetswerkkleur afgewerkt. Om de wagen wat extra uitstraling te geven, zijn er standaard 22-duimvelgen en wordt er een discreet achterspoilertje in de daklijn geïntegreerd. 

De i-Pace puurt zijn energie uit een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 90 kWh en daarmee is een theoretisch rijbereik van 470 km mogelijk, al zal dat in de praktijk wat minder zijn. Wie thuis of aan een klassieke paal laadt, kan dat driefasig doen aan een vermogen tot 11 kW. De geïntegreerde DC-snellader verteert tot 100 kW. Deze vernieuwde i-Pace is meteen beschikbaar en kost 93.000 euro. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content