Jacqueline Galant: ‘niet aan basisregel wegcode raken’

Jacqueline Galant (MR) © belga

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) is niet van plan ‘aan de basisregel in de wegcode te raken’. Mobiliteitsorganisatie VAB pleit voor een afschaffing van de voorrang van rechts.

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) is niet van plan “aan de basisregel in de wegcode te raken, maar de wegbeheerders kunnen steeds afwijken door het aanbrengen van signalisatie”. Dat stelt haar woordvoerder in een reactie op het nieuws dat gemeenten steeds meer de voorrang van rechts-regel in vraag stellen.

Bedenkingen

In Het Nieuwsblad signaleert het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dat er op lokaal vlak een trend bestaat om de algemene voorrangsregeling meer en meer te vervangen door signalisatie. Mobiliteitsorganisatie VAB pleit zelfs voor een afschaffing van de voorrangsregeling, maar zo ver wil het BIVV niet gaan. In de bebouwde kom is dit nog altijd een goede maatregel, luidt het.

Ook andere bedenkingen voor het behoud van de voorrangsregeling doen de ronde. Zo moet er nog steeds een algemene regel gelden wanneer bijvoorbeeld een verkeersbord wordt losgerukt tijdens een storm, of wanneer er door een vergetelheid geen signalisatie is aangebracht. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content