Italiaanse voetbalploeg verliest met 47 – 0

47-0: dat was de surrealistische score van de voetbaltreffer tussen Hermes Toro en Matrice, twee plaatselijke ploegen uit de centraal-Italiaanse provincie Campobasso.

Het was voor Hermes Toro weliswaar een koud kunstje om 47 keer te scoren in 90 minuten: de tegenstanders van Matrice, zo meldt de Gazzetta dello Sport, hadden afgesproken om op het veld ‘geen centimeter te bewegen.’ Rumoer in het stadion, verbijstering bij de spelers van Hermes Toro, die dan toch maar tot de aanval overgingen.

Aanleiding voor de ongebruikelijke protestdaad was een scheidsrechterlijke dwaling in de wedstrijd Matrice-Monteverde van 30 oktober. Door een persoonsverwisseling haalde de scheidsrechter per ongeluk een Matrice-speler die nog maar één gele kaart had van het veld. Ondanks die tegenslag won Matrice de wedstrijd met 2-1.

Niets aan de hand, zou je denken, tot de scheidsrechter naderhand eerlijk zijn vergissing opbiechtte en de plaatselijke voetbalfederatie besloot dat de wedstrijd moest worden overgedaan. Uit woede daarover besloten de Matrice-spelers hun volgende wedstrijd te boycotten.

Olindo Cianciullo, de 42-jarige aanvaller van Hermes Toro, beleefde zondag in ieder geval een hoogdag. Hij nam 20 van de 47 doelpunten voor zijn rekening. (HRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content