Italiaans minister: ‘IS staat voor de poorten van Europa’

© belga

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken vindt dat het tijd is om in actie te treden tegen IS. ‘We moeten de toekomst van de westerse wereld veilig stellen’, klinkt het.

De Italiaans minister voor Binnenlandse Zaken Angelino Alfano reageerde op een filmpje dat IS op het internet heeft geplaatst. Daarin is te zien hoe leden van de terreurorganisatie 21 koptische christenen onthoofden. Dat gebeurde in de Libische hoofdstad Tripoli, op 1000 kilometer van Rome. Daarmee wil de organisatie laten zien dat ze terreinwinst boekt. Libië en Italië worden enkel van elkaar gescheiden door de Middellandse Zee.

‘IS staat voor de poorten van Europa, het is tijd om actie te ondernemen’, concludeerde Angelino Alfano, Italiaans minister van Binnenlandse Zaken, in de Italiaanse krant La Repubblica. ‘De internationale gemeenschap moet zijn verantwoordelijkheid nemen en de toekomst van de westerse wereld veiligstellen.’

De minister van Defensie Roberta Pinotti had al voorgesteld dat Italië de internationale troepenmacht tegen IS zou leiden, maar hij werd al tot de orde geroepen door premier Matteo Renzi.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Egypte voerde al vergeldingsacties uit

Egypte voerde al vergelingsacties uit na de gruwelijke beelden. Gevechtsvliegtuigen bombardeerden vandaag stellingen van IS in Libië. Daarbij zouden zo’n 50 leden van IS zijn gedood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content