Islamleraressen mogen hoofddoek dragen

De Raad van State is van oordeel dat islamleraressen niet gebonden zijn aan de plicht van neutraliteit, net zomin als die van andere erkende godsdiensten.

Scholen mogen islamleraressen niet verplichten om hun hoofddoek te dragen in de klas tijdens de les. Tegelijk mogen de scholen het dragen ervan niet verbieden elders in de schoolgebouwen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State, schrijft La Dernière Heure.

De Raad van State verplicht Grâce-Hollogne om zijn intern reglement te wijzigen. De gemeente moet de bepaling schrappen die islamleraressen verplicht om in de klas hun hoofddoek te dragen tijdens de les en niet elders in de gebouwen van de school. Het gaat volgens La Dernière Heure om een definitieve beslissing die algemeen geldig is in de Federatie Wallonië-Brussel.

De Raad van State is van oordeel dat islamleraressen niet gebonden zijn aan de plicht van neutraliteit, net zomin als die van andere erkende godsdiensten. Verder stelt de Raad dat “het dragen van elk teken van religieuze overtuiging, waaronder kledij, inherent is aan het onderwijs van de erkende religies en niet beperkt wordt tot de lesuren en de lokalen waarin er onderwezen wordt”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content