Ireen Houben: ‘Jos Ghysen sloeg me bont en blauw’

De relatie tussen de voormalige radiopresentator Jos Ghysen en omroepster Ireen Houben was een relatie onder dwang.

Radio- en tv-monument Jos Ghysen werd in “Reyers Laat” beschuldigd van jarenlang seksueel misbruik van omroepster Ireen Houben. Zij was van 1969 tot 1987 omroepster bij Radio 2 Limburg en vaste medewerkster van Ghysen. Ghysen ontkent de feiten.

Houben getuigde in “Middagpost” op Radio 2 Antwerpen en in “Het Journaal” op Eén: “Hij sloeg me bont en blauw en maakte me duidelijk dat ik van hem was. Het ging om macht en machtsmisbruik, in alle vormen die je maar kan bedenken”, zegt Houben, die in die tijd moest zorgen voor haar zieke ouders. “Ik denk dat dit soort mensen heel goed weet wie geschikt is als slachtoffer. Hij zal vermoed hebben dat ik kwetsbaar was. En daar heeft hij mij gepakt.”

‘Relatie onder dwang’
Houben was in die tijd nog jong en had een prille relatie. “Hij is mij gevolgd toen ik even wegging. Ik kwam terug op het werk en daar heeft hij me bont en blauw geslagen. Hij maakte me duidelijk dat ik van hem was. Er was geen plaats voor een andere man in mijn leven. Het was een relatie onder dwang.”

Houben is de jarenlange fysieke en psychische terreur nog altijd niet te boven. “Ik dacht dat ik dat achter mij kon laten toen ik getrouwd ben. Alles wat met macht en machtsmisbruik te maken heeft, rijt echter alles weer open.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content