Informateurs Coens en Bouchez brachten PS en N-VA samen

Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez © Belga Image

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben zondag een ontmoeting gehad met PS en N-VA, daags voordat ze een tussentijds verslag uitbrengen bij koning Filip.

Dat schrijven verschillende media en het nieuws wordt uit goede bron bevestigd. Naar de inhoud van het gesprek is het voorlopig gissen. Vraag is of het over concrete voorstellen is gegaan.

Informateurs

Coens en Bouchez brengen maandag om 14.00 uur opnieuw een bezoek aan de koning. Ze moeten nagaan wat de mogelijkheden zijn in de federale formatie, vooral na de zogenaamde uitgestoken hand van N-VA-voorzitter Bart De Wever richting de socialistische familie.

Dat PS-voorzitter Paul Magnette de deur daarvoor niet definitief sloot, zoals sommigen hadden verwacht, maar de deur op een kier liet, maakt dat de paars-gele piste niet helemaal dood en begraven is.

Eerder deze week viel wel kritiek te horen op het te lage vergaderritme – dixit Open VLD-minister Maggie De Block – van de informateurs, terwijl SP.A-voorzitter Conner Rousseau vond dat het nogal weinig over de inhoud ging. Zondag klonk Rousseau al milder.

Partner Content