In beeld: De 10 rijkste modellen

In beeld: De 10 rijkste modellen
Gisele Bündchen: geschat vermogen van 25 miljoen dollar (van juni 2009 tot juni 2010) Sinds 2007 staat het Braziliaans supermodel in het Guinness Book of World Records genoteerd als het rijkste model ter wereld. De 29-jarige schone is getrouwd met Tom Brady, quarterback in de Amerikaanse Football-competitie. In december werd Bündchen voor het eerst mama maar dat weerhoudt haar niet van haar modellenwerk. Het gezicht van onder meer True Religion Jeans en Dolce&Gabanna heeft ook haar eigen sandalenlijn, Ipanema by Gisele. Daarnaast zet ze zich in voor het milieu en onlangs doneerde ze nog 1,5 miljoen dollar aan de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti. © Belga

Gisele Bündchen © Belga

Gisele Bündchen: geschat vermogen van 25 miljoen dollar (van juni 2009 tot juni 2010) Sinds 2007 staat het Braziliaans supermodel in het Guinness Book of World Records genoteerd als het rijkste model ter wereld. De 29-jarige schone is getrouwd met Tom Brady, quarterback in de Amerikaanse Football-competitie. In december werd Bündchen voor het eerst mama maar dat weerhoudt haar niet van haar modellenwerk. Het gezicht van onder meer True Religion Jeans en Dolce&Gabanna heeft ook haar eigen sandalenlijn, Ipanema by Gisele. Daarnaast zet ze zich in voor het milieu en onlangs doneerde ze nog 1,5 miljoen dollar aan de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti.

Heidi Klum © Belga

Heidi Klum: 16 miljoen dollar Het Duitse model mag dan wel 36 zijn, nog steeds is ze een van de meest gerespecteerde en gevraagde modellen. Heidi Klum is bekend van haar modellenwerk voor onder meer Coca-Cola Light, Volkswagen, McDonald's en LG. Ook hoort ze nog steeds bij de entourage van het lingeriemerk Victoria's Secret. Naast haar werk als model en haar fulltime werk als moeder - Klum is al vier jaar getrouwd met zanger Seal en samen hebben ze vier kinderen - presenteert ze ook het programma Germany's Next Top Model.

Kate Moss © Reuters

Kate Moss: 9 miljoen dollar Het 36-jarige Britse model is een van 's werelds grootste mode-iconen. Ze ontwierp al verschillende kledinglijnen voor het Britse Topshop, lanceerde een eigen parfum en ontwierp een handtassenlijn voor Longchamp. Al jarenlang is ze het gezicht van onder andere Versace, Longchamp en David Yurman. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn in het leven van Kate Moss. Ze is berucht omwille van haar cocaïnegebruik en slechte vriendjes zoals Pete Doherty.

Adriana Lima © Belga

Adriana Lima: 7,5 miljoen dollar Deze Braziliaanse schone startte haar carrière als winnaar van de modellenwedstrijd van autobouwer Ford 'Supermodel of the Year'. Sindsdien is ze een vaste waarde bij het lingeriemerk Victoria's Secret. In november verwelkomden het 28-jarige model en haar echtgenoot, basketbalspeler Marko Jaric, een dochtertje.

Doutzen Kroes © Belga

Doutzen Kroes: 6 miljoen dollar Het 25-jarige Nederlandse model tekende twee jaar geleden een contract bij Victoria Secret. Daarmee is ze de laatste nieuwe "engel" bij het lingeriemerk. Doutzen Kroes is een van de gezichten van het cosmeticamerk L'Oreal.

Alessandra Ambrosio © Reuters

Alessandra Ambrosio: 5,5 miljoen dollar De Braziliaanse modellen doen het goed in de Forbes-lijst. Alessandra Ambrosio begon haar carrière bij het lingeriemerk Victoria Secret. Daarna kon het 29-jarige model contracten binnenhalen bij topmerken als Louis Vuitton, Prada en Moschino. In 2008 werd ze voor het eerst mama.

Natalia Vodianova © Belga

Natalia Vodianova: 5,5 miljoen dollar Haar rijkelijke inkomsten dankt het Russische model aan haar werk bij het lingeriebedrijf Etam, Guerlain en Calvin Klein. De 28-jarige Natalia Vodianova staat ook aan het hoofd van de Naked Heart Foundation. Met dit fonds wil ze geld inzamelen om gans Rusland te voorzien van speeltuinen voor kinderen.

Daria Werbowy © Reuters

Daria Werbowy: 4,5 miljoen dollar De Canadese Daria Werbowy is overal te vinden in de modewereld. De ene keer doet ze opdrachten voor winkelketens zoals H&M en de andere keer is ze terug te vinden op de catwalk gekleed in haute couture-merken zoals Missoni, Versace en Chanel. De 27-jarige heeft een vast contract lopen bij het schoonheidsbedrijf Lancôme.

Miranda Kerr © Belga

Miranda Kerr: 4 miljoen dollar Miranda Kerr was het eerste Australische model dat meedeed in een campagne van het lingeriemerk Victoria's Secret. Daarnaast werkt de 27-jarige vriendin van acteur Orlando Bloom ook voor David Jones Limited en het cosmeticabedrijf Maybelline New York.

Carolyn Murphy © Belga

Carolyn Murphy: 3,5 miljoen dollar Het enige Amerikaanse model in de lijst is Carolyn Murphy, het gezicht van het cosmeticamerk Estée Lauder. Daarnaast is de 36-jarige blondine vaak te zien in campagnes van Roberto Cavalli en Anne Klein.