In beeld: Belangrijkste dodelijke explosies in Verenigde Staten

In beeld: Belangrijkste dodelijke explosies in Verenigde Staten
Twee lijnvliegtuigen die door leden van al-Qaida gekaapt werden, doorboren de twee torens van het World Trade Center in New York, waarna ze instorten. Een derde toestel crasht op het Pentagon in Washington en een vierde vliegtuig stort neer in Pennsylvania. De aanslagen, waarbij bijna 3.000 doden vallen, zijn de dodelijkste uit de geschiedenis. © Reuters

11 september 2001 © Reuters

Twee lijnvliegtuigen die door leden van al-Qaida gekaapt werden, doorboren de twee torens van het World Trade Center in New York, waarna ze instorten. Een derde toestel crasht op het Pentagon in Washington en een vierde vliegtuig stort neer in Pennsylvania. De aanslagen, waarbij bijna 3.000 doden vallen, zijn de dodelijkste uit de geschiedenis.

19 april 1995 © Reuters

Bij een aanslag met een bomauto op een federaal gebouw in Oklahoma City vallen 168 doden en ruim 500 gewonden. Timothy McVeigh wordt schuldig bevonden aan de daad. In juni 1997 wordt de man ter dood veroordeeld en op 11 juni 2001 wordt hij geëxecuteerd.

26 februari 1993 © Reuters

Bij een aanslag op een van de Twin Towers van het World Trade Center in New York vallen zes doden en een duizendtal gewonden. De bom zit verstopt in een ondergrondse parking. In mei 1994 worden vier integristische moslims veroordeeld tot een gevangenisstraf van in totaal 240 jaar voor de aanslag die het werk zou zijn geweest van de Egyptische islamistische beweging van de blinde sjeik Omar Abdel Rahman. Het Amerikaanse gerecht veroordeelt de man in 1996 tot levenslang.

29 december 1975 © Reuters

Bij een bomaanslag op een bagagedepot in de luchthaven La Guardia in New York vallen 11 dodelijke slachtoffers en 75 gewonden.

15 april 2013 © Reuters

Tijdens de marathon van Boston vallen bij twee bomaanslagen drie doden en 141 gewonden.

27 juli 1996 © Reuters

Bij een bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta vallen twee doden en 112 gewonden.