Imams en rabbijnen brengen samen hulde aan slachtoffers aanslagen

Salah Echallaoui, de voorzitter van de Moslimexecutieve en Albert Guigui, de opperrabbijn van Brussel © BELGA

Aan het Beursplein in Brussel heeft een delegatie van imams en rabbijnen een bloemenkrans neergelegd ter ere van de slachtoffers van de aanslagen.

Een delegatie van Brusselse en Franse imams en rabbijnen heeft een bloemenkrans neergelegd aan het Brusselse Beursplein ter ere van de slachtoffers van de aanslagen. De samenkomst kwam er op initiatief van de Moslimexecutieve.

Onder de aanwezigen bevonden zich Salah Echallaoui, de voorzitter van de Moslimexecutieve, en Albert Guigui, de opperrabbijn van Brussel. Nadat ze eerst een ingetogen minuut stilte hadden gehouden aan de bloemen en tekeningen op het Beursplein, verkondigden ze een duidelijke boodschap.

“We willen symbool staan voor de eenheid van het Belgische volk, ongeacht ras of geloof. We zeggen neen tegen het barbaarse gedrag van de terroristen”, zei Salah Echallaoui, voorzitter van de Moslimexecutieve.

Opvoeding en internet

Opperrabbijn Guigui verduidelijkte dat het probleem van radicalisering zich niet enkel in België voordoet, maar ook buiten de landsgrenzen. De opvoeding en het internet spelen vaak een belangrijke rol. “We zullen er alles aan doen om de boodschappen van haat te verbieden. Dat begint bij de opvoeding, maar vooral het internet is een bron van haat en terreur geworden.”

“Alle imams veroordelen deze gruwelijke acties. De terroristen hebben geen geloof, het zijn fanatiekelingen die hun geloof slechts in hun eigen belang gebruiken. Als zij hun geloof kenden, zouden ze niet radicaliseren. Iemand vermoorden is de grootste zonde die er is”, zei opperrabbijn Albert Guigui. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content