Ikea-winkels bevinden zich doorgaans in de stadsrand of in bedrijvenzones, omwille van hun grote winkeloppervlakte en parking. Maar de meubelketen mikt nu ook op een stadspubliek en opent daarom een eerste stadswinkel of 'Citystore'. Die komt in de verkeersvrije winkelzone van Hamburg.

De winkel heeft een oppervlakte van 18.000 m2, verspreid over vier verdiepingen. Er zullen 300 mensen aan de slag gaan. Ikea investeerde meer dan 80 miljoen euro in dit concept.

Het gaat om een belangrijke test voor de Zweedse keten. Ikea verwacht dat de helft van de bezoekers van de stadswinkel in Hamburg met het openbaar vervoer of te voet zullen komen. De andere helft zal nog steeds gebruik kunnen maken van een parking met 730 plaatsen. (Belga/TV)

Ikea-winkels bevinden zich doorgaans in de stadsrand of in bedrijvenzones, omwille van hun grote winkeloppervlakte en parking. Maar de meubelketen mikt nu ook op een stadspubliek en opent daarom een eerste stadswinkel of 'Citystore'. Die komt in de verkeersvrije winkelzone van Hamburg.De winkel heeft een oppervlakte van 18.000 m2, verspreid over vier verdiepingen. Er zullen 300 mensen aan de slag gaan. Ikea investeerde meer dan 80 miljoen euro in dit concept.Het gaat om een belangrijke test voor de Zweedse keten. Ikea verwacht dat de helft van de bezoekers van de stadswinkel in Hamburg met het openbaar vervoer of te voet zullen komen. De andere helft zal nog steeds gebruik kunnen maken van een parking met 730 plaatsen. (Belga/TV)