Huizenjacht voor millennials: een handleiding

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: huizenzoekertjes.

Heerlijke loft met ontbijthoek

Hier voel je je gegarandeerd meteen thuis. ‘Loft’ is misschien wel wat overdreven. En ‘met’ ontbijthoek is niet helemaal correct. Het ‘is’ eerder een ontbijthoek. Het is een hoek aan de keukentafel van je ouders en het kost je helemaal niets, behalve al je (geloof)waardigheid. Kom cornflakes niet inbegrepen.

Herenhuis met belachelijk veel kamers

Dit is een prachtig huis in het centrum van de stad dat je nooit kunt betalen. Maar echt nooit. Waarom kijk je zelfs naar dit zoekertje? Misschien omdat je vrienden hebt die ook liever geld uitgeven aan kleren van Supreme dan aan ouderwetse dingen zoals een spaarrekening, en je het geweldige idee hebt om met hen te gaan samenwonen. Want iedereen weet dat samenwonen met vrienden resulteert in sterkere vriendschappen.

Wat al zeker niet zal gebeuren, is dat je elke nacht met oordopjes moet slapen om elkaar ’s ochtends nog in de ogen te durven kijken, en dat je niet meer in de zetel (die jij meebracht van thuis!) kunt zitten omdat er geen enkel proper kussen meer in ligt. Een fleece dekentje is geen onzichtbaarheidsmantel, hé Daan, en trouwens, het ruikt hier nog altijd naar sojasaus.

Je zult hier zeker in de toekomst niet over praten als de slechtste beslissing uit je leven met als enige lichtpunt dat je heel even ergens gewoond hebt waar de originele parketvloer nog lag.

Dat gebeurt allemaal zeker niet.

Moordhuis

Dit is het soort huis waar mensen een moord voor zouden plegen. Nee, echt. Een jaar geleden vond er in de woonkamer een, wat de kranten omschreven als ‘brutale’, moord plaats. Maar ja, de kranten. Die waren er niet bij, hé. Wat ze in die artikels niet vertelden is hoe de plaats delict baadde in een schitterende ochtendzon die vanuit de oostelijk gerichte tuin door de gigantische ramen scheen. De buren spreken er nog van. Tegen hun therapeut.

DIY-projectje

Je kijkt toch zo graag naar renovatieprogramma’s op Netflix? Wel, hier is het huis voor jou. En geen zorgen: je hoeft tijdens de verbouwing niet weer bij je ouders te gaan wonen of zo, want het huis is zo goed als instapklaar. Het enige wat er nog moet gebeuren is wat schilderwerk hier en daar. En misschien een nieuwe vloer leggen. Voor je dat doet leg je wel best alle elektriciteit opnieuw aan. O, en er is nog geen centrale verwarming. Of waterleidingen. Of binnenmuren. En ja, een gevel moet je ook nog zetten, ja, als je dat echt nodig vindt. Snob.

Een doodnormaal huis

Er is absoluut niks speciaals aan dit huis. Het is gewoon, een normaal huis, zoals je ouders en iedereen in hun generatie blijkbaar zonder enig probleem en zelfs zonder lang nadenken konden kopen toen ze 18 waren. Drie slaapkamers, berghok, zo’n deurbel met voornamen op: de ultieme droom, dus. Het huis ligt in een dorp vlak bij een kleine stad, dus je krijgt het beste van twee werelden: niks te doen in je buurt én parkeergeld betalen als je gaat shoppen. Vraagprijs: 83 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content