Homogeweld: ‘Dit pikken we niet langer’

© PhotoNews

De holebigemeenschap komt in opstand tegen gaybashing.

Eind februari werden twee jonge mannen aangevallen bij de ingang van een fuif in Leuven. Omdat ze homo waren. Dat was meteen het zoveelste geval van geweld tegen homo’s in korte tijd. ‘We zijn het spuugzat’, zegt Vlaams Parlementslid Jan Roegiers (SP.A) ‘Dit pikken we niet langer.’ Dus schreef hij eind vorige week samen met 39 andere bekende holebi’s een open brief. De onlinepetitie die ze begonnen, lokte binnen de kortste keren duizenden handtekeningen.

Jan Roegiers: In de eerste plaats vragen wij om werk te maken van een effectief vervolgings- en bestraffingsbeleid voor homogeweld. Daarnaast moet er al in het lager onderwijs aandacht worden besteed aan seksuele diversiteit. Ook in concentratiescholen. Ten slotte willen we imams en andere geestelijke leiders vragen om een signaal te geven dat ze geweld tegen homo’s veroordelen.

Het antwoord dat een aantal Vlamingen van allochtone afkomst zaterdag publiceerde, loog er niet om: ze zijn bang voor stigmatisering.
Roegiers: Dat is zeker niet onze bedoeling, maar we willen de problemen wel benoemen. Geweld tegen homo’s wordt nu eenmaal vaak gepleegd door jongens van Noord-Afrikaanse afkomst. Dus moeten we naar de oorzaken kijken: waarom doen zij dat? (AP)
http://stopgaybashing.wordpress.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content