Hollywood sekssymbool Jane Russell overleden

Russell werd vooral bekend voor haar rol aan de zijde van Marilyn Monroe in ‘Gentlemen Prefer Blondes’.

In het Amerikaanse Californië is de actrice Jane Russell op 89-jarige leeftijd overleden. Russell overleed in haar huis in het Californische Santa Maria.

Ernestine Jane Geraldine Russell werd in 1921 geboren en was vooral een grote ster in de jaren ’40 en ’50.

De zwartharige actrice werd ontdekt door de excentrieke miljardair Howard Hughes en brak in 1943 door met “Outlaw”, een film over Billy the Kid.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoewel haar acteertalent omgekeerd evenredig was met de omvang van haar borsten speelde zij naast de populairste acteurs van die tijd: Bob Hope, Robert Mitchum, Victor Mature, Frank Sinatra, Clark Gable, Robert Ryan, en anderen.

Haar grootste succes boekte ze aan de zijde van Marilyn Monroe in de klassieker “Gentlemen Prefer Blondes” uit 1953 van Howard Hanks. Russell speelt daarin Dorothy, de naïeve vriendin van mannenverslindster Lorelei, gespeeld door Monroe.

Twee jaar later, in 1955, probeerde Russell het succes van die film te kopiëren met de musical “Gentlemen Marry Brunettes”, waarin Monroe vervangen werd door Jeanne Crain.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content