Holebizender nomineert tegenpolen De Wever en Di Rupo voor persoonlijkheid van het jaar

© Belga

Bart De Wever, Axel Hirsoux, Elio Di Rupo en Roos Van Acker werden door de Europese homozender OUTtv genomineerd voor de prijs van mediapersoonlijkheid van 2014. In een grote onlinepoll kunnen kijkers voor hun favoriet stemmen.

In het kader van de OUTtv Media Award van de gelijknamige Europese homozender wordt een grote onlinepoll gehouden waarbij kijkers kunnen stemmen voor hun favoriete mediapersoonlijkheid van 2014. Zo werd ook aan het Vlaamse doelpubliek gedacht en selecteerde de zender enkele nationale en internationale beroemdheden. Wat zij met elkaar gemeen hebben? Ze brachten homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht.

‘Tegenpolen Di Rupo en De Wever’

‘De Belgische nominaties zijn gemakkelijk te verklaren’, meent Marc Putman, de CEO van OUTtv Europe. ‘Axel Hirsoux kwam dit jaar uit de kast in Kopenhagen tijdens een openhartig interview. Roos Van Acker werd het nieuwe gezicht van de Holebifoon. Elio Di Rupo kwam op voor de holebigemeenschap tijdens de EU-Afrikatop en Bart De Wever zetelde in de jury van Mister Gay Vlaanderen en liet het Antwerpse politiekorps deelnemen aan de Antwerp Pride.’

Nu is Putman vooral benieuwd naar hoe ’tegenpolen Di Rupo en De Wever zullen scoren in de peiling onder de Vlaamse holebi’s en OUTtv-kijkers’.

‘Paus Franciscus steunt gelovige holebi’s’

Bij de genomineerden zijn ook enkele internationale persoonlijkheden te bespeuren. Zo ook zangeres Conchita Wurst, schoonspringer Tom Daley, American Footballer Michael Sam, zwemmer Ian Thorpe en zelfs paus Franciscus.

Die laatste is waarschijnlijk de meest opmerkelijke in het rijtje van genomineerden. Hoewel de paus nog steeds achter de standpunten van de Kerk staat over abortus, het homohuwelijk en contraceptie, neemt hij die onderwerpen wel ernstig.

Paus Franciscus verdedigt holebi’s tegen discriminatie in de samenleving. ‘Als een persoon homoseksueel is, god zoekt en een goede wil heeft, wie ben ik dan om hem te veroordelen?’, zei de paus afgelopen jaar. Een meer verzoenend statement dan dat van zijn voorgangers en een grote steun aan gelovige holebi’s, zo schrijft de tv-zender.

Nog tot en met 3 oktober kan via de website en Facebookpagina van OUTtv gestemd worden op de genomineerde mediafiguren. De Belgische winnaar zal op 10 oktober door de zender bekend worden gemaakt. (OUTtv/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content