Hoger loon: waarom je als man meer moet verdienen dan je vrouwelijke collega’s

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: waarom je als man een hoger loon moet krijgen.

 • Ik leef minder lang, dus ik heb minder tijd om evenveel geld te verdienen. Simpele wiskunde. Waarvan trouwens wetenschappelijk bewezen is dat vrouwen er minder goed in zijn.
 • Ik moet niet alleen mijn vrouw maar ook mijn maîtresse onderhouden.
 • Kijk naar de geschiedenisboeken. Hoeveel vrouwen hebben er ooit al een oorlog gewonnen? Of met succes een land gekoloniseerd? Bijzonder weinig. Oké, ja, Elizabeth I. Maar ik bedoel échte vrouwen, geen seutenmaagden. Niet veel, hè? Te druk aan het menstrueren, waarschijnlijk. Waarom moet dat ook een week duren? Een man zou dat veel efficiënter aanpakken. Twee dagen, max.
 • Van menstrueren gesproken: in tegenstelling tot een vrouw ben ik wél 100 procent van de tijd capabel. En dus niet een week per maand tot niks beters in staat dan onder een fleece dekentje en kersenpitkussen naar onnozele Netflix-programma’s zoals Tidying up with Marie Kondo te kijken. Want dat is wat vrouwen doen, hè, met een vierde van hun leven. Precies dat.
 • Als ik al eens pauze neem – want ik kan eigenlijk uren doorgaan en soms zelfs dagen (hé, coke!) – is het om HLN.be te lezen of om een sigaretje te roken. En niet, zoals ik al meerdere (!) vrouwelijke collega’s heb zien doen, om aan een depressieve collega te vragen of alles eigenlijk wel oké is. Waste of my fucking time.
 • Vrouwen zijn altijd online aan het shoppen. Niks dan shoppen. Al dat geld naar kleren. Ik heb gelezen dat 80 procent van het loon van een vrouw naar kleren gaat. Waar ik dat gelezen heb? Een wetenschappelijk artikel. Oké, het was misschien eerder een opiniestuk. Oké, het was een tweet. Van Jean-Marie Dedecker.
 • Mannen hebben altijd al meer verdiend dan vrouwen. Waarom nu bij mij veranderen?
 • Vrouwen en kinderen. Moet ik nog meer zeggen?
 • Ik heb de voorbije maanden een Excel-bestand bijgehouden met de minuten die iedereen verspild heeft aan toiletpauzes. En ik heb dus 13 procent mínder tijd in het toilet doorgebracht dan de gemiddelde vrouw. Waarom doen die daar toch ook zo lang over? Met al dat handen wassen en die broeken tot beneden uitdoen, ja. Niet moeilijk.
 • In tegenstelling tot sommige ‘moeders’ ben ik altijd op tijd op het werk. En dat gebeurt niet zomaar, hè. Ik moet daar overal 20 kilometer per uur te snel voor rijden. Dat doet mij er trouwens aan denken dat ik mijn flitsbonus iets vroeger nodig heb deze maand.
 • Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het goed dat vrouwen tot aan het glazen plafond raken. Dat moet ook gepoetst worden, hè!

*high-five*

Jammer dat je baas een vrouw is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content