Hogan-Howe is nieuwe baas Scotland Yard

© Reuters

Scotland Yard heeft een nieuwe chef: Bernard Hogan-Howe.

Na het tumult van de voorbije maanden met het afluisterschandaal rond de krant News of the World en de rellen in de Londense straten heeft Scotland Yard een nieuwe baas gekregen. Bernard Hogan-Howe werd maandag formeel door koningin Elizabeth II tot nieuwe chef van de Londense politie benoemd.

De 53-jarige man staat onder andere volgend jaar in voor de veiligheid op de Olympische Spelen in de Britse hoofdstad. “Bernard Hogan-Howe heeft op ons allen indruk gemaakt met zijn visie op de Londense politie en zijn vastberadenheid om de misdaad te bestrijden”, zei minister van Binnenlandse Zaken Theresa May maandag na de keuze voor de nieuwe politiechef, die ze in samenspraak met de Londense burgemeester Boris Johnson heeft gemaakt.

Londense politie onder druk

De Londense politie was de afgelopen weken zwaar onder druk geraakt. Zo waren in het spoor van het schandaal over omgekochte politie-inspecteurs en telefoontaps bij het inmiddels opgedoekte News of the World in juli kort na elkaar zowel politiechef Paul Stephenson als zijn plaatsvervanger John Yates afgetreden. In augustus kreeg de politie bakken kritiek over zich heen omdat ze tijdens de dagen durende rellen, plunderingen en brandstichtingen in Londen niet snel genoeg gereageerd had.

Hogan-Howe had de voorbije weken al voor Scotland Yard gewerkt. Eerder was hij onder andere politiechef voor de regio Liverpool. Hij is zeer geschikt om de Londense politie door de door de regering aangezette politiehervormingen te loodsen, zei May. “Londen is een fantastische stad en zal komend jaar de grootste sportmanifestatie in de geschiedenis van ons land organiseren. Ik ben ervan overtuigd dat hij de strijd tegen de criminaliteit met vastberadenheid en krachtdadigheid zal voeren”. Als chef van de grootste politie-eenheid van het land zal Hogan-Howe meer dan 50.000 werknemers onder zich hebben. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content