Hoe smaakt mensenvlees? Nederlanders doen de test

Twee Nederlandse televisiepresentatoren hebben een stuk uit hun eigen lichaam laten snijden om te proeven hoe mensenvlees smaakt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is geen grap, het is geen stunt, het is echt. Dat zei televisiepresentator Dennis Storme op Radio 1. Storme is één van de twee televisiepresentatoren die voor het BNN-programma Proefkonijnen een stuk uit zijn lichaam liet snijden door een chirurg om te proeven hoe mensenvlees smaakt.

Bezopen vraag

‘Wij maken een pseudo-wetenschappelijk televisieprogramma dat antwoorden zoekt op bezopen vragen,’ legde Storme uit. Eén van die bezopen vragen is de vraag hoe mensenvlees smaakt. Daar kan je alleen een antwoord op geven door… te proeven.’

De twee Nederlanders hebben een stuk uit hun lichaam laten halen dat groot genoeg is om op te eten en achteraf te kunnen zeggen hoe het nu smaakt. Dat is dus kannibalisme.

Kannibalisme

‘Volgens ons is het niet verboden,’ zegt Storme. ‘We hebben een jurist in ons programma en die zegt dat kannibalisme niet verboden is. Het kan wel verboden zijn als een chirurg zonder reden in een gezond mensenlichaam snijdt. Wijzelf zouden eventueel gestraft kunnen worden omdat we handelen in onrechtmatig verkregen vlees.’

‘Niet ongezond’

Nog volgens Storme is het eten van mensenvlees niet ongezond. ‘Mensenvlees bezit precies die stoffen die een menselijk lichaam nodig is. Er is wel enig gevaar op bacteriële infecties. Dat is een kwestie van goed koken. Wij gaan het klaarmaken zonder zout en peper of saus, maar we braden het wel echt.’

‘We hebben het intussen gegeten. Ik zat tegenover mijn medepresentator terwijl ik op zijn buikspieren aan het kauwen was. Het antwoord op de vraag hoe het nu smaakt, bewaar ik voor onze uitzending. Ik kan de mensen in ieder geval verzekeren dat het niet naar kip smaakt.’ (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content