Bij het verschijnen in Het Nieuwsblad van haar undercoverreportage over het oprukkend moslimextremisme in Molenbeek, kreeg Hind Fraihi heel wat kritiek. Het zou oppervlakkig en sensationeel werk geweest zijn, volgens sommigen.
Het VB zette haar toen meteen op een voetstukje op hun webstek. Zeer tegen haar zin.
Hind Fraihi schrijft op een allesbehalve academische toon en in het boek dat een uitgedieptere versie is van haar reportages over 2 maand undercover in "Molokko" wordt ze bij tijd en wijle heel persoonlijk.
Soms is dat een beetje kinderachtig, soms geeft het een extra dimensie. Zo is haar relaas over de kleine bedevaart naar Mekka samen met haar moeder een schitterende getuigenis van een moderne moslima

Doordat ze vertelt waar ze vandaan komt, uit een intellectuele familie die met openheid tegen de wereld aankijkt en de kinderen aanzette om te studeren, uit een rustig dorp waar gettovorming niet bestaat, kun je ook beter de nuchterheid begrijpen waarmee ze naar mensen en gebeurtenissen kijkt daar in Molenbeek. Maar ook haar opstandigheid, haar verontwaardiging over wat zich daar afspeelt, over de achterlijkheid en het gevaarlijke radicalisme dat zich haast ongehinderd verspreidt. Over het gebrek aan reactie van de gematigde moslims tegen het obscurantistisch middeleeuwse leven achter de gesloten discrete poorten van het getto.

Hind Fraihi wil mensen de ogen openen, moslims en niet-moslims, beleidsvoerders, journalisten.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, vindt ze. Het is ver gekomen als gematigde moslims zeggen voor het VB te zullen stemmen, omdat ze menen dat de andere partijen zelfs hun eigen ergernis over geloofsgenoten niet ernstig nemen.

Hind Fraihi heeft branie, daardoor overspeelt ze soms haar hand. Misschien was iets meer rust, iets meer geduld beter geweest om haar onderzoek nog doorwrochter te stofferen.
Voor de promotie van haar boek kreeg ze bij interviews de steun van haar broer, de filosoof Tarik Fraihi. Daardoor lijkt het of ze graag in zijn wiel wil rijden, een beetje in de luwte toch, want mensen luisteren ondertussen naar Tarik Fraihi en daardoor ook misschien wat beter naar haar deze keer.
De truc met de versluierde, grote sensuele ogen op de cover en de halfverborgen interviewfoto's zijn een slimme promotiestunt. Wie zich echt wil verbergen, roept haar ondertussen zeer bekende grote broer er niet bij.

Hind Fraihi, Undercover in Klein-Marokko, Achter de gesloten deuren van de radicale islam, Van Halewyck, 14,90 euro.

Bij het verschijnen in Het Nieuwsblad van haar undercoverreportage over het oprukkend moslimextremisme in Molenbeek, kreeg Hind Fraihi heel wat kritiek. Het zou oppervlakkig en sensationeel werk geweest zijn, volgens sommigen.Het VB zette haar toen meteen op een voetstukje op hun webstek. Zeer tegen haar zin.Hind Fraihi schrijft op een allesbehalve academische toon en in het boek dat een uitgedieptere versie is van haar reportages over 2 maand undercover in "Molokko" wordt ze bij tijd en wijle heel persoonlijk. Soms is dat een beetje kinderachtig, soms geeft het een extra dimensie. Zo is haar relaas over de kleine bedevaart naar Mekka samen met haar moeder een schitterende getuigenis van een moderne moslimaDoordat ze vertelt waar ze vandaan komt, uit een intellectuele familie die met openheid tegen de wereld aankijkt en de kinderen aanzette om te studeren, uit een rustig dorp waar gettovorming niet bestaat, kun je ook beter de nuchterheid begrijpen waarmee ze naar mensen en gebeurtenissen kijkt daar in Molenbeek. Maar ook haar opstandigheid, haar verontwaardiging over wat zich daar afspeelt, over de achterlijkheid en het gevaarlijke radicalisme dat zich haast ongehinderd verspreidt. Over het gebrek aan reactie van de gematigde moslims tegen het obscurantistisch middeleeuwse leven achter de gesloten discrete poorten van het getto.Hind Fraihi wil mensen de ogen openen, moslims en niet-moslims, beleidsvoerders, journalisten. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, vindt ze. Het is ver gekomen als gematigde moslims zeggen voor het VB te zullen stemmen, omdat ze menen dat de andere partijen zelfs hun eigen ergernis over geloofsgenoten niet ernstig nemen.Hind Fraihi heeft branie, daardoor overspeelt ze soms haar hand. Misschien was iets meer rust, iets meer geduld beter geweest om haar onderzoek nog doorwrochter te stofferen.Voor de promotie van haar boek kreeg ze bij interviews de steun van haar broer, de filosoof Tarik Fraihi. Daardoor lijkt het of ze graag in zijn wiel wil rijden, een beetje in de luwte toch, want mensen luisteren ondertussen naar Tarik Fraihi en daardoor ook misschien wat beter naar haar deze keer.De truc met de versluierde, grote sensuele ogen op de cover en de halfverborgen interviewfoto's zijn een slimme promotiestunt. Wie zich echt wil verbergen, roept haar ondertussen zeer bekende grote broer er niet bij.Hind Fraihi, Undercover in Klein-Marokko, Achter de gesloten deuren van de radicale islam, Van Halewyck, 14,90 euro.