Hilarisch slechte campagnevideo van Guy Verhofstadt (video)

Guy Verhofstadt (Open VLD) © BELGA
Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

‘Is dit de slechtste campagnevideo ooit?’, vraagt de Britse krant The Telegraph zich af over een filmpje waarin Guy Verhofstadt zichzelf voorstelt als kandidaat-Europees Commissievoorzitter.

Guy Verhofstadt is dé kandidaat voor de Europese liberalen om de huidige Commissievoorzitter José Manuel Barroso op te volgen. Verhofstadt ‘won’ van eurocommissaris Olli Rehn die hetzelfde postje ambieerde. Tijdens de interne campagne voor het lijsttrekkerschap gebruikte Verhofstadt een ietwat amateuristische campagnevideo.

‘De slechtste ooit’, schrijft de eurosceptische blogger Daniel Hannan op de website van de Britse krant The Telegraph. Hannan is een tegenstander van verregaande Europese integratie. Zijn standpunten staan lijnrecht tegenover die van Verhofstadt.

Niet bedoeld voor groot publiek

De spot was niet bedoeld voor het een groot publiek, maar werd aanvankelijk enkel verspreid voor leden van de ALDE-partij. De ‘knullige’ video werd overigens zonder budget gemaakt. Maar het filmpje wierp zijn vruchten af. De video van Verhofstadt werd ruim 25.000 keer bekeken, die van Olli Rehn slechts 300 keer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content