Hevige onweersbuien verstoren muziekfestivals

© Belga

De onweersbuien van de voorbije nacht hebben meerdere muziekfestivals uitgeregend. De diverse gemeenten en organisatoren waren voorbereid op de stortregens. Niemand raakte gewond.

De gemeenten Boom en Rumst hebben zaterdagnacht rond 01.00 uur preventief het gemeentelijk rampenplan afgekondigd door de hevige regenval tijdens het muziekfestival Tomorrowland. “Dit vooral om alle actoren stand-by te hebben”, zo luidt het in persbericht.

“In de praktijk blijkt er echter geen stormschade te zijn. Wel zijn er op de camping Dreamville een 120-tal tenten ondergelopen. Dat betekent dat er voor een 300 kampeerders droge slaapplaatsen worden voorzien in de gathering-tent van Dreamville. Daar wordt tevens voorzien in extra dekens, koffie en dergelijke”.

Voor de rest van de 35.000 kampeerders zijn er geen problemen. De uitstroom van Tomorrowland verloopt inmiddels ook vlot.

Sfinks Mixed
De organisatie van Sfinks Mixed in Boechout meldt dat uiteindelijk minder dan 100 kampeerders opvang nodig hadden in een nabijgelegen sportcomplex na de hevige regenval. Eerder was gemeld dat 800 mensen geëvacueerd waren. “Uiteindelijk hebben minder dan 100 mensen opvang nodig gehad in het sportcomplex Oxaco”, klinkt het. Vele kampeerders konden uiteindelijk op het terrein blijven en anderen kozen ervoor om naar huis te gaan.

Tiense stadsfestival Suikerrock

Tijdens het slotconcert van Sting is boven Tienen een onweer losgebarsten, wat gepaard ging met felle stortregens en wind. Sting diende even voor middernacht -een twintigtal minuten vroeger dan voorzien- zijn optreden noodgedwongen te staken. De festivalinfrastructuur liep volgens organisator Walter Kestens nauwelijks schade op. Er vielen ook geen gewonden.

Het leek de perfecte avond te worden met optredens voor een nagenoeg volledig volgelopen Grote Markt van achtereenvolgens Opposites, James Morrison, Kaiser Chiefs en tot slot Sting die stevig opende met “If I ever lose my faith in you” en Police-songs zoals “Every little thing she does is magic”. Toen na een 5-tal nummers de eerste druppels vielen probeerde Sting tevergeefs het onheil nog te pareren met “Heavy cloud no rain”, “Message in a bottle” en andere nummers die ondanks de regen voor veel ambiance bleven zorgen. Na “Roxanne” gaf Sting er omwille van de felle regen en wind echter noodgedwongen de brui aan. Vele toeschouwers hadden op dat ogenblik zelf ook reeds voor zichzelf een onderdak gezocht.

Brusselse festival BrukselliveDe negende editie van het Brusselse festival Bruksellive, georganiseerd door de Brusselse jeugdhuizen, heeft ook te lijden gehad onder het onweer. Rond middernacht ging om veiligheidsredenen de grote festivaltent dicht, aldus woordvoerster Jana De Ridder.

Op de drie andere podia, in open lucht, duurde het feest wel tot 3.00 uur zondagochtend. Het festival begon zaterdag om 15.00 uur. Het onweer verjaagde het grootste deel van het publiek omstreeks middernacht. Ondanks het slechte weer onthaalde het evenement wel 16.000 bezoekers, aldus de organisatoren. Aanvankelijk waren 20.000 bezoekers verwacht. Het gratis festival, dat plaatsvindt nabij het Atomium, is sinds de eerste editie, toen met 500 bezoekers, uitgegroeid tot een evenement dat de afgelopen jaren 23.000 mensen lokte. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content