De Amerikaanse dokter Edward C. Afwater verzamelde meer dan 6200 affiches van HIV/Aids-campagnes sinds 1982. In de hele wereld werden na de ontdekking van het dodelijke virus dergelijke campagnes gevoerd om de bevolking te sensibiliseren. De affiches die op Aids Education Posters zijn samengebracht (en dat zijn er al zo'n 1700) komen uit 60 landen en zijn in 100 verschillende talen opgesteld. Op de site - van de universiteit van Rochester - vindt u ook projecten van studenten waarin affiches werden verwerkt. U kunt ook een handje toesteken door te helpen bij de vertaling van sommige slogans of door tags aan te brengen bij illustraties.

De diversiteit van de campagnes is enorm: soms gericht op jongere kinderen en soms zelfs op bejaarden.

"Zolang HIV/Aids slachtoffers maakt van alle leeftijden over de hele wereld, zullen de redenen waarom deze affiches gemaakt werden relevant blijven," lezen we. Jammer genoeg is blijft dat een pertinente opmerking.

De Amerikaanse dokter Edward C. Afwater verzamelde meer dan 6200 affiches van HIV/Aids-campagnes sinds 1982. In de hele wereld werden na de ontdekking van het dodelijke virus dergelijke campagnes gevoerd om de bevolking te sensibiliseren. De affiches die op Aids Education Posters zijn samengebracht (en dat zijn er al zo'n 1700) komen uit 60 landen en zijn in 100 verschillende talen opgesteld. Op de site - van de universiteit van Rochester - vindt u ook projecten van studenten waarin affiches werden verwerkt. U kunt ook een handje toesteken door te helpen bij de vertaling van sommige slogans of door tags aan te brengen bij illustraties. De diversiteit van de campagnes is enorm: soms gericht op jongere kinderen en soms zelfs op bejaarden. "Zolang HIV/Aids slachtoffers maakt van alle leeftijden over de hele wereld, zullen de redenen waarom deze affiches gemaakt werden relevant blijven," lezen we. Jammer genoeg is blijft dat een pertinente opmerking.