Het is u zeker opgevallen. Daar waar er 10 jaar geleden amper bericht werd over China, krijgen we vandaag haast dagelijks nieuws uit de volksrepubliek. Naast de recente wereldtentoonstelling in Shanghai, is voornamelijk de economische evolutie de belangrijkste reden voor onze

Westerse aandacht. De snelheid en daadkracht die het Chinese apparaat aan de dag legt, wordt zelfs door onze minister-president geroemd. Over de Chinese vrijwilliger wordt ondertussen stilletjes gezwegen. Old China Photography.com is geen blik in de toekomst. De site werpt ons tweehonderd jaar terug, naar de negentiende eeuw. Ze beperkt zich tot het historisch beeldmateriaal uit de Terry Bennett Collection. De periode is die van de Qing-dynastie (1844-1911). Fraaie panorama's. Vergane glorie. Een andere tijd.

Het is u zeker opgevallen. Daar waar er 10 jaar geleden amper bericht werd over China, krijgen we vandaag haast dagelijks nieuws uit de volksrepubliek. Naast de recente wereldtentoonstelling in Shanghai, is voornamelijk de economische evolutie de belangrijkste reden voor onze Westerse aandacht. De snelheid en daadkracht die het Chinese apparaat aan de dag legt, wordt zelfs door onze minister-president geroemd. Over de Chinese vrijwilliger wordt ondertussen stilletjes gezwegen. Old China Photography.com is geen blik in de toekomst. De site werpt ons tweehonderd jaar terug, naar de negentiende eeuw. Ze beperkt zich tot het historisch beeldmateriaal uit de Terry Bennett Collection. De periode is die van de Qing-dynastie (1844-1911). Fraaie panorama's. Vergane glorie. Een andere tijd.