Herlees: ‘Als ik Kim De Gelder tegenkom, dan nijp ik hem dood’

© Belga

Op het assisenproces Kim De Gelder heeft de beklaagde voor het eerst uitleg gegeven over hoe hij Elza Van Raemdonck heeft vermoord met messteken. ‘Als ik De Gelder ergens tegenkom, nijp ik hem dood,’ zei haar echtgenoot Jozef Heyrman tijdens zijn getuigenis.

LIVEBLOG door Simon Demeulemeester en Eddy Eerdekens

Lees ook:

OPINIE Piet Van Eeckhaut: Vier gedachten over het assisenhofOPINIE Piet Buyse: Een hoofdstuk afsluiten om een nieuw te beginnenOPINIE Bart Tommelein: Geen mediacircus alstublieft

Terugblik op de vierde procesdag:
Tijdens de vierde dag van het assisenproces tegen Kim De Gelder kwam de moord op diens eerste slachtoffer, Elza Van Raemdonck, aan bod. Weduwenaar Jozef Heyrman getuigde emotioneel over zijn vrouw, zijn woede en de behandeling door de politie. De kinderen en kleinkinderen van Elza Van Raemdonck schetsten haar allemaal als een uitstekende moeder en grootmoeder die er altijd was voor hen. Op nadrukkelijke vraag van de dochters van Elza Van Raemdonck sprak Kim De Gelder twijfelend en moeizaam over de laatste momenten van Elza Van Raemdonck. De Gelder excuseerde zich ook voor zijn uitval naar de voorzitter van gisteren. Morgen komen de moorden van Kim De Gelder in kinderdagverblijf Fabeltjesland aan bod.
14.55 uur De zitting van vandaag is afgelopen.

14.50 uur Meester Walter Damen vraagt aan Peter Van Der Westerlaken en Petra Scheltjens of ze het moeilijk hebben met de vraag: ‘Mijn buurvrouw is dood, omdat wij er niet waren.’ Petra: “Dat is inderdaad moeilijk, ja.”

14.46 uur Peter Van Der Westerlaken zegt dat Jozef Van Tiggel heel hard zijn best gedaan heeft. “Wij hebben dat een plaats kunnen geven.”

Petra: “Wij zijn natuurlijk blij dat we nog leven, en vinden het erg spijtig voor de slachtoffers. Ik wil dan ook vragen of er nog slachtoffers zouden gevallen zijn, had hij ons vermoord.”

Voorzitter: “Dat is natuurlijk een moeilijke vraag.”

14.43 uur Kim De Gelder had eerder aan de deur van Peter Van Der Westerlaken en Petra Scheltjens gestaan. Petra: “De politie vertelde dat bij ons het eerste slachtoffer zou gevallen zijn als we thuis waren. Als je dat hoort, dan stort je wereld niet in, maar je gaat toch twee keer nadenken. Ik had toen graag iemand bij mij gehad.”

14.40 uur De laatste getuigen van vandaag komen samen aan bod: Peter Van Der Westerlaken en Petra Scheltjens. Zij wonen ook in de Galgstraat. Zij hadden weinig contact met de familie Heyrman-Van Raemdonck. De vrouw was net vertrokken naar haar werk, toen de feiten plaatsvonden.

14.40 uur Jef Vermassen dankt Van Tiggel voor steun aan familie.

14.38 uur Jozef Van Tiggel schetst het karakter van Elza Van Raemdonck: “Zij had een gesloten karakter, maar stond altijd klaar. In de buurt was ze een verzoener. Ze werd op handen gedragen door haar kleinkinderen. Heel opvallend dat haar meerderjarige kleinkinderen nog wekelijks gingen. Ze deed aan persoonlijke ontwikkeling, las de kranten. Ze was het bindmiddel, de motor van de familie. Tragisch is dat ze op die 16de januari de verjaardag van haar dochter Nicole en haar man Karel zouden vieren en 5 januari was ook een kleinkind geboren.”

14.34 uur Jozef Van Tiggel over de werkwijze van de slachtofferbejegening: “Na een tijd nam ik zelf geen contact meer op met Jozef Heyrman. Wij verpersoonlijken het drama, en dus nemen we na verloop van tijd zelf geen contact meer op. Natuurlijk staan we klaar bij elke poging om met ons contact te nemen.”
14.32 uur Jozef Van Tiggel getuigt dat hij een persbericht heeft uitgestuurd naar de pers om te vragen Jozef Heyrman met rust te laten: “Hij werd echt belegerd. Via de telefoon, maar ook persoonlijk. Er kropen mensen over het hekken in de tuin.”

14.27 uur Voorzitter vraagt aan Jozef Van Tiggel of Jozef Heyrman verdacht werd in het politie-onderzoek: “Ik weet dat die man drie maal vrij lang op ons bureau is geweest. Ik heb hem voor en na die verhoren gesproken. Hij zal die verhoren ongetwijfeld zeer vermoeiend gevonden hebben. Hij werd met de dag kleiner, het werd moeilijk contact met hem te maken. Persoonlijk heb ik hem nooit als een verdachte gezien, vanuit een buikgevoel. Ik heb hem letterlijk zijn onschuld horen uitschreeuwen.”

14.25 uur Van Tiggel: “Ik ben om 1 uur ’s nachts nog naar een zus van het slachtoffer geweest, zodat ze het niet ’s ochtends op de radio zou horen. Zij zou dan de familie verwittigen.”

14.23 uur Van Tiggel doet zijn relaas: “Bij zo’n momenten zijn de getroffenen de controle kwijt. Dan moeten wij proberen die terug te geven. De eerste vragen waren: ‘Hoe vertellen wij dit aan de kinderen?’. Ik ben de hele tijd nooit op meer dan drie meter van Jozef Heyrman geweest, zodat ik altijd oogcontact kon maken en hem vragen of hij bijvoorbeeld iets wou drinken. Als morele steun.”

14.21 uur Van Tiggel is nu gepensioneerd, maar op het moment van de feiten bij de sociale dienst van de politie van Beveren. Hij was werkzaam bij de slachtofferbejegening.

14.19 uur Volgende getuige komt aan bod: politieagent Jozef Van Tiggel, die het moraliteitsonderzoek naar Elza Van Raemdonck zal presenteren.

14.17 uur Van Den Brande: “Het was voor ons allemaal een opluchting dat de dader gevat was, zodat de zware beschuldigingen tegen Jef wegvielen.”

14.13 uur Lutgarde Van Den Branden: “Wij werden vrienden. Jef kwam altijd helpen, dat was nooit een probleem voor Elza. Zij hadden zeven kinderen, die waren allemaal goed verzorgd. De kinderen en de kleinkinderen waren welkom, alle dagen. Elza heeft nooit geklaagd, niet over de zorg voor haar ouders en haar gehandicapte broer, niet over haar borstkanker. Zij wou vooruit.”

14.11 uur Getuige Lutgarde Van Den Branden treedt aan, woonde ook in de Galgenstraat.

14.09 uur Eliza Heyrman krijgt het erg moeilijk als haar gevraagd wordt naar haar broer. “Hij belt mij vaak, dan luisterde ik. Die mens ging daar aan kapot. Dat wens ik mijn grootste vijand niet toe. Ik woonde niet dicht bij hem, dus we belden vooral. Ik heb mijn best gedaan.”

14.05 uur Eliza Heyrman: “Er valt niets aan te merken op hoe Elza dat gezin runde. Dat was perfect. Perfect. Als elk kind in zo’n gezin gezin groot gebracht zou worden, dan zouden er veel kinderen gelukkig zijn. Vandaag en de komende weken zal het niet goed gaan met mijn broer. Hij heeft een strijd te strijden, vanbinnen. Dat ziet de buitenwereld niet.”

14.02 uur Volgende getuige komt aan bod: Heyrman Eliza, de twee jaar oudere zus van Jozef Heyrman en dus de schoonzus van Elza Van Raemdonck. Zij is geen burgerlijke partij, maar getuige.

14.00 uur De zitting wordt hernomen. De voorzitter geeft Kim De Gelder het woord. De Gelder: “Ik wou mij gisteren al excuseren, omdat ik uitgevlogen was. Maar uit mezelf heb ik niets te vertellen.”

11.50 uur De zitting wordt geschorst tot 13.45 uur11.48 uur Meester Verstraeten wil weten waarom Kim De Gelder zo kwaad werd. De voorzitter wil daar liever niet op terugkomen, maar meester Verstraeten dringt aan: “Wij moeten oordelen over Kim De Gelder en dus is het belangrijk om te weten waarom hij dingen doet.” Kim De Gelder hult zich in stilzwijgen als de voorzitter de vraag stelt.

11.45 uur Peggy Van Raemdonck: “Om 01.00uur ben ik gebeld door de politie, ze zeiden dat ze heel slecht nieuws hadden. Ik geloofde het niet, ik zei dat ik nog gebeld had met haar ’s morgens. Hij zei dat het een verdacht overlijden was, en dat was het. Ik vond het erg dat dat gebeurd was in Dendermonde, maar voor Jef was het een opluchting. Ik was ook opgelucht.”

11.43uur Het is de beurt aan Peggy Van Raemdonck, zus van Elza

11.42 uur Jef Vermassen noemt het dramatisch dat de kleinkinderen geen afscheid meer mochten nemen van Elz Van raemdonck. “Mag ik in jullie naam zeggen dat justitie eens moet nadenken over de invulling van ‘waardig afscheid nemen’? Het laatste beeld dat jullie nog hebben is een kist met zegels.” Nathalie en Cathérine gaan akkoord met de opmerking van meester Vermassen.

11.34 uur Nu is het de beurt aan twee getuigen die normaal deze middag moeten komen. Nathalie en Cathérine Van Hese, kleindochters van Elza, dochters van Karel Van Hese en Nicole Heyrman.

11.31 uur: Kim De Gelder beschrijft hoe hij Elza Van Raemdonck heeft gedood met messteken. ‘De moord op Elza duurde vijf minuten. Ze verzette zich en ze heeft geroepen van de pijn’
Kim De Gelder: “De laatste steek was in haar hals.”

Voorzitter: “Zij had verweerletsels, heeft zij zich verweerd?”

Kim de Gelder: “Zij heeft zich fel verweerd… tegen… Tegen de bewegingen die ik maakte… (zucht) Sorry ze. Tegen mij.”

Voorzitter: “Ze heeft u nog gezien?”

Kim De Gelder: “(lange stilte) Ze heeft… Ik denk… Het laatste dat ze gezien heeft… Ze zal mij niet meer gezien hebben.”

Voorzitter: ‘Heeft ze nog iets gezegd of geroepen?’

Kim De Gelder: “Ze heeft ‘auw!’ geroepen.”

Voorzitter: ‘Van de pijn?’

Kim De Gelder: “Ja”

Voorzitter: “Heeft dat lang geduurd?”

Kim De Gelder: “Neen.”

Voorzitter: “Maar ze besefte wel wat gebeurde.”

Kim De Gelder: “… Ja.”

11.25 uur ‘Ik heb haar gestoken’ Kim De Gelder spreekt voor het eerst over wat zich afspeelde in de slaapkamer waar hij Elza Van Raemdonck heeft vermoord.Lutgarde Heyrman: “Ik heb nog een vraag. Gisteren kwam altijd naar voren dat getuigen van 15.30 spreken. Kim De Gelder spreekt van een later tijdstip. Is hij daar nog gebleven? Zeg alstublieft de waarheid.”

Kim De Gelder: “Ik ben er nog gebleven ja.”

Voorzitter: “Hoe lang?”

Kim De Gelder: “Rond de vijf minuten.”

Voorzitter: “Toch niet tot 15u. Wat is daar gebeurd? Hoe is ze naast dat bed terechtgekomen?”

Kim De Gelder: “Ik heb haar gestoken… Ik heb haar dus gestoken. Ze wou zich omdraaien… Eum, nadat ik haar gestoken had is zij links van mij, zijwaarts neergevallen en ik ben ook meegevallen… Of toch meegegaan”

11.19 uur Lutgarde Heyrman werkt zelf in een crèche. Op die dag van de moorden in Fabeltjesland had ze het erg zwaar: “Iedereen belde om te vragen of hun kinderen toch veilig waren. Dat was heel zwaar voor mij.”

11.17 uur Het is de beurt aan de dochters Lutgarde en HildeHilde: “Wij waren met veel, maar ik ervaarde dat niet als veel. Moeder was in de tuin, iemand anders speelde buiten. Iedereen had zijn plaats.”

Lutgarde: “Ik heb haar nooit als streng ervaren. ’s Morgens maakte ze iedereen persoonlijk wakker, en maakte ze voor iedereen tijd om op bed te zitten en te vragen of we goed geslapen hadden.”

11.15 uur Vermassen komt weer terug op de onheuse manier waarop de politie Jozef Heyrman behandeld zou hebbenJef Vermassen ten Christina Heyrman: ‘De tweede dag, nadat papa ondervraagd werd, hij was in de war. Weet je nog wat de politie gezegd heeft? Ik zal het zeggen: ‘We hebben hem keihard ondervraagd, let er goed op, want we vrezen dat hij wel een toer zou kunnen uitsteken.’ Zo hebben ze hem afgezet.’

Christina Heyrman: “Je verliest je moeder en dan zie je dat je vader zo afziet”

Vermassen tegen Martina Heyrman: ‘Martina, jij bent niet alleen je moeder verloren, maar ook je verjaardag (15 januari, red) hé: want er is nooit meer feest.”

Martina Heyrman: “Ja…” Verhoor eindigt, Christina Heyrman benadrukt nogmaals dat ze wil weten wat er gebeurd is.

11.12 uur Kim De Gelder: ‘Ik zit momenteel vast’Kim De Gelder: “Ik zit momenteel vast…”

Voorzitter: “Wil je liever na de middagpauze?”

Kim de Gelder: “Ik ga hetzelfde zijn, en zoeken naar een woord…”

Jef Vermassen: “Kan je het niet in puntjes doen, zoals de eerste dag, dat is gemakkelijker.”

Kim De Gelder: “(denkt na) Ik zal het straks in puntjes voorbereiden.”

Jurylid tegen voorzitter: “Als hij het moeilijk heeft om het te zeggen, dan kan hij het misschien opschrijven en kan u het voorlezen?”

Voorzitter: “Ik laat het aan de advocaat over”

Jurylid: “Wij zijn van de straat geplukt om hier te zitten, en wij moeten onpartijdig oordelen. Hij moet daar aan denken, wij willen onpartijdig oordelen. Voor hem is dat misschien moeilijk, maar voor ons ook. Misschien even over nadenken.”

11.05 uur Kim De Gelder over berouwKim De Gelder “Ik kan het mij… Maar inderdaad, het kan helend werken. Zeker voor de familie van Elza. Maar ik doe dat liever heel traag en rustig. Ik vind het heel moeilijk als die mensen naar mij kijken (commotie in perszaal).”

Voorzitter: “Zou u liever na de middagpauze rustig vertellen zonder dat de getuigen erbij zitten? U hebt begrepen dat ze willen weten wat in de slaapkamer is gebeurd.”

Kim De Gelder: “Ja, maar ik zeg daar ook bij: ik ga er heel veel tijd voor nodig hebben en mijzelf veel onderbreken. Misschien gaat dat nog voor meer frustraties… Ik weet dat ik soms niet uit mijn woorden geraak… (lange stilte)”

11.03 uur Kim De Gelder spreekt voor het eerst vandaag. Hij doet een verwarde uitlegVoorzitter vraagt of Christina Heyrman nog iets wil zeggen. Christina Heyrman: “Voor mij is het heel, heel belangrijk om te weten wat er gebeurd is. Ik word daar ’s nachts wakker van. Ik kan mij niet voorstellen dat ons moeder gewoon dacht ‘Het is hier gedaan’, dat kan niet. Ik ben zeker dat ze nog iets gedaan heeft of gezegd.”

Jurylid: ‘Ik was deze morgen aan het fietsen door de Berouwstraat. Kim De Gelder zei dat hij berouw had. Hij zei dat hij voorbereiding nodig had. Misschien kan hij deze middag, tijdens de middagpauze iets voorbereiden. Dan kunnen wij ook weten wat er gebeurd is. Wat denkt Kim De Gelder daar van?”

Kim De Gelder: “Ik wil die uitleg wel doen, maar ik euh… (lange stilte) Nuja, om de vraag van de jury te beantwoorden. (stilte) Ik zal, ik zal, als mijn advocaat dat goed vindt, het nog eens overlopen. Maar ik vind het heel vervelend om dat uit te leggen.”

11.01 uur Christina Heyrman: “Toen wij het hoorden van Fabeltjesland, wisten we meteen: ’t is dezelfde. Dat kan niet anders. Ik vind het heel erg voor die mensen van Fabeltjesland, ik vind het heel egoïstisch om dat te zeggen: maar ik was heel opgelucht toen. Ik werd van iedereen bang.”

11.00 uur TUSSENTIJDSE SAMENVATTING Kinderen willen van Kim De Gelder horen wat er met hun moeder is gebeurd
De oudste dochter van de vermoorde Elza Van Raemdonck heeft gevraagd dat Kim De Gelder duidelijkheid brengt over de laatste minuten van hun moeder. De beschuldigde ging er niet
op in.

“Dinsdag zei hij dat hij het ons te gepasten tijde zou zeggen. Ik zou het heel graag vandaag weten”, zei dochter Nicole. Haar man vulde aan: “Ik hoop echt dat we bevestiging krijgen dat het maar heel even heeft geduurd. Dat ze niet heeft afgezien.”

Advocaat Jef Vermassen had daarvoor al benadrukt dat het voor de nabestaanden “een vreselijk gevoel” is niet te weten wat er in de slaapkamer is gebeurd.

De oudste dochter bracht een ontroerende getuigenis over haar vermoorde moeder. Ze was een hardwerkende vrouw, die er toch nog alles aan deed om haar kinderen gelukkig te maken. “Als we van school kwamen, zorgde ze altijd dat ze met ons een babbeltje kon doen. Als we nog iets nodig hadden voor school, sprong ze op haar fiets om nog een boodschap te doen.”

De schoonzoon omschreef Elza als “een leeuwin voor haar kinderen”.

Net als dinsdag kwam ook het politie-onderzoek na de feiten op 16 januari 2009 weer aan bod. “Ik kwam op het politiekantoor en ze lieten mij geloven dat mijn vader het zou kunnen hebben gedaan”, zei de dochter. “Ergens breekt dat binnen de familie het vertrouwen; iedereen begint verdacht te worden.” Haar vader zag daar erg van af, benadrukte de vrouw. Ze was opgelucht toen ze vernamen dat De Gelder achter de moord zat.

Meester Vermassen kwam nogmaals terug op het incident van dinsdag. Onderzoeksrechter Evi Muylaert beschuldigde de huisarts van Elza er toen in haar getuigenis van dat hij een attest van natuurlijk overlijden wilde afleveren, ondanks de 17 steekwonden. Hij suggereerde dat de onderzoeksrechter “zichzelf uit de wind wilde zetten, omdat het onderzoek erop gericht was uw vader te doen bekennen”. De schoonzoon bevestigde dat de familie gechoqueerd was.

Na de getuigenis vroeg de voorzitter of De Gelder iets wilde zeggen. De beschuldigde bleef naar voor gebogen zitten en schudde het hoofd.

10.59 uur De kinderen van Elza Van Raemdonck willen tot in de details weten wat er met hun moeder is gebeurd.

10.52 uur: Peggy Van Raemdonck: “Ik kreeg telefoon van Martina. We waren er op 10 minuten. Ik kreeg te horen dat ik niet in de slaapkamer mocht, omdat het een verdacht overlijden was. Ik kon dat niet plaatsen. Mijn vader was in shock, het was heel warm in huis maar hij liep te rillen van de kou.”

10.47 uur Christina Heyrman: “Mijn moeder heeft mijn pasgeboren zoontje maar 1 keer gezien. Hij heeft een spaarpotje gekregen van haar. Wat erin zit weet ik niet, ik doe het niet open. Dat is het enige wat dat manneke heeft van zijn oma.”

10.44 uur: Peggy Van Raemdonck antwoordt heel kort. Ze lijkt aangeslagen. De zussen getuigen over “de gezellige drukte thuis”. “Onze moeder maakte meer tijd voor anderen dan voor zichzelf.”

10.43 uur Het is de beurt aan Peggy Van Raemdonck,aangenomen dochter van Elza en Jef, de dochter van Elza haar broer, Martina Heyrman en Christina Heyrman, kinderen van Elza en Jef.

10.42 uur De zitting wordt hervat

10.30 uur TUSSENTIJDSE SAMENVATTINGDe echtgenoot van Elza Van Raemdonck, het eerste slachtoffer van Kim De Gelder, heeft een emotionele getuigenis afgelegd voor het Gentse hof van assisen. “Ik mis haar”, vertelde de man over zijn echtgenote. “Als ik Kim De Gelder tegenkom, nijp ik hem dood.”

De Gelder pleegde op 16 januari 2009 de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene en bracht een week later twee baby’s en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland inSint-Gillis-Dendermonde. Hij wordt beschuldigd van vier moorden en 25 moordpogingen.

De echtgenoot van Elza Van Raemdonck werd tijdens zijn getuigenis bijgestaan door een sociaal assistente. “We kwamen goed overeen, Elza en ik. We hadden twaalf kleinkinderen, en ze kwamen vaak af. Elza ‘droeg de broek’, maar dat vond ik niet erg. Ze deed de financiën en deed dat goed. Het ging weer de goede kant op met haar gezondheid.”

De man ontdekte op 16 januari rond 17 uur het lichaam van zijn vrouw. “Ik dacht eerst dat ze iets gekregen had. Er was bijna geen bloed te zien. Ik had het mis en belde eerst naar de buurvrouw in plaats van de dokter. Ik was in paniek.”
.

10.25 uur De zitting wordt geschorst10.20 Nicole Heyrman en Karel Van Hese willen van Kim De Gelder weten wat er precies gebeurde toen hij Elza Van Raemdonck vermoordde. “Als we bevestiging zouden krijgen dat ze niet heeft afgezien dan zou dat voor ons gemakkelijker zijn,” aldus Karel Van Hese. Zijn vrouw, de dochter van Elza Van Raemdonck, Heyrman Nicole: “Kim De Gelder heeft gezegd dat hij ten gepaste tijde zijn motief zou geven. Ik hoop dat dat vandaag is.” Beiden benadrukken hun hoop op antwoorden.

10.18 uur Kim De Gelder is al de hele ochtend muisstil. Hij zit met de handen in de schoot en staart naar de grond. Wanneer de voorzitter hem vraagt of hij vragen wil stellen aan de getuigen, antwoordt hij niet.

10.15 uur Heel de familie leed onder de verdachtmakingen tegen mijn vader, zegt Nicole Heyrman.

10.12 uur Nicole Heyrman Ik had nooit gedacht dat de dader van Dendermonde dezelfde was.

10.08 uur Karel Van Hese Toen dokter Strobbe sprak van een natuurlijk overlijden, hadden we de messteken nog niet gezien.

10.06 uur De familie verdedigt huisdokter Strobbe, die gisteren zwaar op de korrel werd genomen door de onderzoeksrechter omdat hij in eerste instantie sprak van een natuurlijk overlijden, terwijl het lichaam tientallen messteken vertoonde.

10.05 uur Nu is het de beurt aan Nicole Heyrman, dochter van Elza Van Raemdonck en haar man Karel Van Hese

10.01 uur Jozef Heyrman zegt dat hij heel verontwaardigd was toen de speurder hem vroegen of hij nog seks had met zijn vrouw. Jef Vermassen had daar ook al erg de nadruk op gelegd tijdens de getuigenis van twee politiemannen, de tweede dag van het assisenproces.

09.55 uur Meester Jef Vermassen geeft uiting aan zijn verontwaardiging over het feit dat de politie Jozef Heyrman een tijdlang als verdachte heeft beschouwd. Volgens Vermassen is Heyrman onheus behandeld door de politie. Heyrman: ‘Ja, dat zijn beestige streken.’

09.52 uur JOZEF HEYRMAN: ‘Als ik een half uur eerder was thuisgekomen, dan had ik Kim De Gelder aangetroffen. Dan was hij nu dood geweest. Als ik hem nu nog ergens tegenkom, dan nijp ik hem dood.09.50 uur Jozef Heyrman getuigt hoe Kim De Gelder voor de moord foto’s van hem en zijn vrouw heeft gemaakt. Hij stond op 20 meter te fotograferen.

09.46 uur De voorzitter wil weten wie thuis de broek droeg. ‘Ons Elza hé,’ zegt Heyrman. ‘Ik vond dat niet erg.

09.44 uur Jozef Heyrman getuigt over de opvoeding van hun kinderen.

09.32 uur Jozef Heyrman vertelt hoe zij Elza Van Raemdonck heeft leren kennen. In de jaren zestig woonden ze op 500 meter van elkaar. Na een jaar verkering zijn ze getrouwd.

09.30 De voorzitter start met het verhoor van getuige Jozef Heyrman09.27 uur Het zal vandaag opnieuw over de moord op Elza Van Raemdonck gaan. Haar echtgenoot Jozef Heyrman en familieleden zullen over haar getuigen.

09.26 uur Kim De Gelder draagt voor de derde opeenvolgende dag dezelfde kleren

09.25 uur De zitting gaat van start09.00 uur Goeiemorgen. Welkom bij de liveblog van Knack.be over het assisenproces Kim De Gelder. Volg hier live de vierde dag van het proces.

Herlees hier de liveblog van de eerste zittingsdag van het assisenproces Kim De GelderHerlees hier de liveblog van de tweede zittingsdag van het assisenproces Kim De Gelder

Herlees hier de liveblog van de derde zittingsdag van het assisenproces Kim De Gelder

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content