Helmut Lotti: ‘Ik zou Helmut Lotti geen seconde missen’

Ik heb mezelf alleen van een internationaal megaproduct in een lokale act voor culturele centra veranderd’, zegt zanger Helmut Lotti. En er is nog meer dat hij wil veranderen. Zijn naam bijvoorbeeld.

‘Weet je wat mijn allereerste artiestennaam was? Kevin Leach. Kevin Bloedzuiger dus!’ lacht Helmut Lotti. ‘Die was ook al door iemand anders verzonnen. Later, in 1989, werd het dan dus Helmut Lotti. Verschrikkelijk. Maar iedereen in mijn omgeving leek het een leuke naam te vinden en dus ging ik er maar in mee.’

‘Na al die jaren ben ik er voor mijn gevoel nog altijd niet mee vergroeid en ik zou er ook best vanaf willen. Sommigen beweren dat het daar te laat voor is, maar dat geloof ik niet.

‘Als ik dan toch commerciële zelfmoord pleeg door een Nederlandstalige plaat te maken en in culturele centra op te treden, waarom zou het dan een stap te ver zijn om van artiestennaam te veranderen? Zelf zou ik Helmut Lotti in elk geval geen seconde missen.’

De andere zeven dingen die Helmut Lotti nooit (meer) wil doen leest u deze week in de interviewreeks Levenslessen in Knack.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content