Helft Belgen tussen 20 en 50 ontevreden over lichaam

© iStockphoto

Amper de helft van alle 20 tot 50- jarigen zegt zich lichamelijk aanvaard te voelen in de maatschappij. Bij de andere helft spelen op zijn minst twijfels. Dat blijkt uit de Amazone Emancipatiebarometer.

Amper de helft van alle 20 tot 50- jarigen zegt zich lichamelijk aanvaard te voelen in de maatschappij. Bij de andere helft spelen op zijn minst twijfels. Dat blijkt uit de Amazone Emancipatiebarometer, afgenomen door onderzoeksorganisatie GfK en wordt gemeld door de Standaard.

Bijna de helft van de Belgen is ook van mening dat uiterlijk voorkomen zeker zo belangrijk is als innerlijke schoonheid. Volgens Ann Vandeputte, directeur van het Kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen, spelen er verschillende factoren mee. ‘We leven in een cultuur van perfectionisme. De lat ligt hoog en we willen alles onder controle hebben. Er ‘normaal’ uitzien volstaat niet meer’, vertelt ze aan de krant.

Volgens Marleen Teugels, directeur van Amazone, het Kruispunt Gendergelijkheid, is de essentie dat de media en reclamewereld ons lichamen voorschotelen die niet meer menselijk zijn. Volgens de Emancipatiebarometer geven 21 procent van de vrouwen en 14 procent van de mannen aan liever meer te gelijken ‘op het ideaalbeeld dat de media voorhouden’. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content