Taha, vooraanstaand lid van Hamas, met een vader, Mohammed Taha, die tot de stichtende leden van de organisatie behoorde en die directeur was van de islamitische universiteit van Gaza, werd in februari gevangen genomen en beschuldigd van corruptie. Daar is nu, volgens de Palestijnse krant Al-Quds, "spionage voor een Arabisch land" aan toegevoegd.

Zijn stoffelijke resten werden in een ziekenhuis binnengebracht. Hij zou drie dagen eerder door een vuurpeleton zijn terechtgesteld.

Taha werd eerst bekend als geldkoerier. Hij bracht geld uit Egypte naar Gaza. Tussen 2007 en 2009 was hij woordvoerder van Hamas. Binnen Hamas gold Taha als contactpersoon voor de Egyptische inlichtingendienst.

Volgens zijn tegenstanders ging hij hierin te ver, en werd hij informant voor Egypte.

Zijn executie wegens spionage zou ook het gevolg kunnen geweest zijn van een interne machtsstrijd binnen de organisatie. (Belga/RR)

Taha, vooraanstaand lid van Hamas, met een vader, Mohammed Taha, die tot de stichtende leden van de organisatie behoorde en die directeur was van de islamitische universiteit van Gaza, werd in februari gevangen genomen en beschuldigd van corruptie. Daar is nu, volgens de Palestijnse krant Al-Quds, "spionage voor een Arabisch land" aan toegevoegd.Zijn stoffelijke resten werden in een ziekenhuis binnengebracht. Hij zou drie dagen eerder door een vuurpeleton zijn terechtgesteld.Taha werd eerst bekend als geldkoerier. Hij bracht geld uit Egypte naar Gaza. Tussen 2007 en 2009 was hij woordvoerder van Hamas. Binnen Hamas gold Taha als contactpersoon voor de Egyptische inlichtingendienst.Volgens zijn tegenstanders ging hij hierin te ver, en werd hij informant voor Egypte. Zijn executie wegens spionage zou ook het gevolg kunnen geweest zijn van een interne machtsstrijd binnen de organisatie. (Belga/RR)