Alle clubs hebben goed naar uw Scout geluisterd, op één na. Eén keer raden... inderdaad: van de zes ploegen in play-off 1 is Sint-Truiden de enige die géén half punt heeft bij gekregen. De andere vijf waren zo slim om met een oneven aantal punten te eindigen, en kregen er na deling een half cadeau.

Wij voorspellen u niet wat er zal gebeuren, dat zou in strijd zijn met onze eigen wet, maar wel wat er kan gebeuren. Gent wint de beker en eindigt bij de eerste vier, dan speelt de vijfde van play-off 1 de barragematch tegen de winnaar van play-off 2 voor het laatste Europese ticket. Stel: Gent derde, Kortrijk vierde.

Sint-Truiden eindigde de eerste ronde vijfde met 42 punten, Zulte Waregem zesde met 41. Na halvering kreeg STVV er 21, Zulte Waregem 20,5, aangerond tot ook 21. Waardoor beide ploegen gelijk op de vijfde plaats begonnen aan play-off 1, hoewel Sint-Truiden in de competitie twee matchen meer had gewonnen, iets waarmee in de play-offs geen rekening wordt gehouden.

Mochten beide ploegen na play-off 1 opnieuw gelijk vijfde eindigen, dan mag Sint-Truiden voor het Europese ticket spelen omdat het géén half punt extra heeft gekregen. Máár: als Zulte Waregem één keer gelijk speelt waar Sint-Truiden verliest en al de andere uitslagen zijn dezelfde, dan is Zulte Waregem vijfde en Sint-Truiden zesde met één punt minder. Terwijl beide ploegen dan over de eerste ronde en play-off 1 samen exact evenveel punten hebben behaald én Sint-Truiden twee gewonnen matchen meer telt.

Dat ziet toch een blinde, dat zoiets niet kan? En Sint-Truiden ís al een keer geflikt dit seizoen, met die extra ronde in de beker. Dat niemand zegt dat er es nicht gewusst hat, wij hebben genoeg gewaarschuwd.

Koen Meulenaere

Alle clubs hebben goed naar uw Scout geluisterd, op één na. Eén keer raden... inderdaad: van de zes ploegen in play-off 1 is Sint-Truiden de enige die géén half punt heeft bij gekregen. De andere vijf waren zo slim om met een oneven aantal punten te eindigen, en kregen er na deling een half cadeau. Wij voorspellen u niet wat er zal gebeuren, dat zou in strijd zijn met onze eigen wet, maar wel wat er kan gebeuren. Gent wint de beker en eindigt bij de eerste vier, dan speelt de vijfde van play-off 1 de barragematch tegen de winnaar van play-off 2 voor het laatste Europese ticket. Stel: Gent derde, Kortrijk vierde. Sint-Truiden eindigde de eerste ronde vijfde met 42 punten, Zulte Waregem zesde met 41. Na halvering kreeg STVV er 21, Zulte Waregem 20,5, aangerond tot ook 21. Waardoor beide ploegen gelijk op de vijfde plaats begonnen aan play-off 1, hoewel Sint-Truiden in de competitie twee matchen meer had gewonnen, iets waarmee in de play-offs geen rekening wordt gehouden. Mochten beide ploegen na play-off 1 opnieuw gelijk vijfde eindigen, dan mag Sint-Truiden voor het Europese ticket spelen omdat het géén half punt extra heeft gekregen. Máár: als Zulte Waregem één keer gelijk speelt waar Sint-Truiden verliest en al de andere uitslagen zijn dezelfde, dan is Zulte Waregem vijfde en Sint-Truiden zesde met één punt minder. Terwijl beide ploegen dan over de eerste ronde en play-off 1 samen exact evenveel punten hebben behaald én Sint-Truiden twee gewonnen matchen meer telt. Dat ziet toch een blinde, dat zoiets niet kan? En Sint-Truiden ís al een keer geflikt dit seizoen, met die extra ronde in de beker. Dat niemand zegt dat er es nicht gewusst hat, wij hebben genoeg gewaarschuwd. Koen Meulenaere