Gwendolyn Rutten populairste Vlaams Parlementslid op Twitter

Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open VLD © Belga

Op sociaal netwerk Twitter blijkt Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten het populairste Vlaams Parlementslid te zijn. Zij wordt gevolgd door een andere politica: SP.A’ster Freya Van den Bossche.

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is met 29.242 volgers het populairste Vlaams parlementslid op Twitter. Haar Open V LD-collega Ann Brusseel stuurt dan weer het vaakst een tweet de wereld in, 10.779 keer intussen. Dat blijkt uit een overzicht van overheidsdatabank Pinakes.

Pinakes nam het Twitter-gebruik van de 124 leden van het Vlaams Parlement onder de loep. Uit de resultaten blijkt dat 111 parlementsleden, omgerekend 9 op de 10, over een account beschikken. Amper 13 volksvertegenwoordigers zijn niet actief op de sociaalnetwerksite, onder wie SP.A-voorzitter Bruno Tobback en parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA).

SP.A vervolledigt top drie

Rutten is het populairst. Maar ook SP.A-parlementslid Freya Van den Bossche (26.909) heeft een grote schare volgers. Nummer drie, SP.A-fractieleider John Crombez, volgt op ruime afstand (16.669 volgers).

Brusseel is dan weer de meest bedrijvige twitteraar. Zij stuurde sinds mei 2010 10.779 tweets of omgerekend 6 per dag. Tine Soens (SP.A) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) volgen met respectievelijk 6.331 en 4.857 tweets op respectabele afstand.

Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch volgt dan weer zelf het meeste andere twitteraars (5.369). De jonge Soens was van de huidige parlementsleden dan weer de eerste op de netwerksite. Zij maakte op 2 januari 2008 een account aan.

Pinakes keek ook naar het twittergebruik van de leden van het Waals en het Brussels parlement. In het Waals parlement telt MR-politicus Olivier Maroy het meeste volgers (4.839) en in het Brussels parlement MR-politicus Alain Destexhe (6.636). (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content