Guineese jongen in quarantaine in Oostende heeft geen ebola

© Reuters

De jongen uit Guinee die uit voorzorg in een ziekenhuis in Oostende in quarantaine werd geplaatst, heeft geen ebola.

De 13-jarige jongen uit Guinee die in een ziekenhuis in Oostende in quarantaine werd geplaatst heeft geen ebola, dat meldt De Morgen. De jongen keerde vorige week terug uit Conakry en vertoonde symptomen van hoge koorts.

“De koorts van de jongen is gezakt naar 37.3 graden Celsius”, stelt arts Mario Schurgers. “Deze nacht bedroeg zijn temperatuur nog 39 graden, deze snelle daling sluit ebola uit”, klinkt het.

Zondagavond werd de tiener met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis. Uit voorzorg werd de jongen onmiddellijk in quarantaine geplaats. In Guinee heerst namelijk net als in drie andere landen een ebola-epidemie. Ook familieleden en anderen die in contact gekomen zijn met het kind, werden geïsoleerd, al mochten zij thuis blijven.

Wellicht leed de jongen aan malaria, hij zou volledig herstellen van de ziekte.

Ook in Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, was er de afgelopen dagen even angst voor een ebolabesmetting. Een eveneens uit Guinee afkomstige vrouw, die sedert drie dagen in België verblijft, vertoonde ziektesymptomen. Maar ook in dit geval stelde het ziekenhuis vast, dat ze niet met ebola besmet is.(AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content