Guido Van Hecken nieuwe voorzitter Oxfam

Voormalig Groen-politicus Guido Van Hecken is aangesteld als de nieuwe voorzitter van Oxfam-Solidariteit.

Guido Van Hecken (62) is aan de slag als nieuwe voorzitter van Oxfam-Solidariteit. Van Hecken was eerder al politiek actief bij de partij Groen, in het Europees Parlement en als kabinetschef van Staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans (Agalev).

Van Hecken werd geboren in Congo en gedurende zijn hele loopbaan bleef Afrika een belangrijk element in zijn werk. Al tientallen jaren werkt hij als parlementair expert voor de Europese Parlementairen voor Afrika (AWEPA). Daarnaast nam hij deel aan tal van waarnemingsmissies bij verkiezingen in Afrika.

0.7 procent bnp aan ontwikkelingssamenwerking

Van 1999 tot 2003 was Van Hecken in de regering Verhofstadt I kabinetschef voor Staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans. Boutmans lanceerde in 2002 de wet die België ertoe verplicht om 0,7 procent van het binnenlands product te besteden aan ontwikkelingssamenwerking.

Lobbywerk

Van Hecken looft het studie- en lobbywerk van Oxfam. “We willen partners in het Zuiden ondersteunen, om zo de economische en sociale onrechtvaardigheid van armoede, ongelijkheid en sociale uitsluiting uit te roeien en dit op een duurzame manier”, aldus Van Hecken. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content