Gsm’s Belgische ministers niet beschermd tegen afluisterpraktijken NSA

Premier Elio Di Rupo (PS) © BELGA
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

De Belgische ministers beschikken niet over speciale bescherming voor hun gsm. Hun gesprekken worden dus niet beschermd tegen mogelijke afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA.

De Belgische ministers beschikken niet over speciale bescherming voor hun gsm. ‘Hun gesprekken worden dus niet beschermd tegen mogelijke afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA’, schrijft La Libre Belgique.

Di Rupo geeft geen commentaar ‘wegens veiligheidsredenen’

De Franstalige krant wilde weten of de NSA de gsm-gesprekken en sms’jes van de Belgische ministers kan opvangen. De woordvoerder van premier Elio Di Rupo (PS) wilde op die vraag niet antwoorden, ‘wegens veiligheidsredenen’.

Volgens La Libre zou de federale regering de telefoongesprekken van de ministers niet beschermen. Nog volgens de krant worden de gesprekken en andere gegevens via de gsm’s van de federale ministers niet gecodeerd en enkel beschermd door een paswoord.

‘De Crem en Reynders kunnen extra bescherming gebruiken’

De Franstalige krant stipt aan dat bepaalde ministers, zoals minister van Defensie Pieter De Crem, (CD&V) de premier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), wel extra bescherming kunnen gebruiken. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content