Groen wil 1,4 miljard euro investeren in 260.000 mensen op Vlaamse wachtlijsten

Groen-kopstukken Elisabeth Meuleman, Wouter Van Besien, Meyrem Almaci en Kristof Calvo © BELGA
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Voor Groen is het wegwerken van de wachtlijsten, die de voorbije legislaturen langer zijn geworden, een prioriteit. De partij wil 1,4 miljard euro investeren daarin. ‘Deze verkiezingen gaan om iedereen die op een wachtlijst staat.’

Minstens 260.000 Vlamingen prijken op een wachtlijst. Ondanks forse investeringen, onder meer in de kinderopvang, zijn de wachtlijsten alleen maar langer geworden. Dat heeft Groen becijferd, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Zo is er nood aan 44.000 extra plaatsen in de kinderopvang en zoeken 100.000 tot 160.000 ouderen een plaatsje in een rusthuis. Meer dan 90.000 kandidaten wachten dan weer op een sociale woning en voor 4.500 jongeren is er nog geen plaats in de bijzondere jeugdzorg.

Meuleman: ‘1,4 miljard euro investeren’

Voor Groen is de aanpak van die wachtlijsten, naast onderwijs, een prioriteit, zegtElisabeth Meuleman, fractieleidster in het Vlaams parlement en Oost-Vlaams lijsttrekster in De Ochtend.

‘Groen wil 1,4 miljard euro investeren daarin. Een deel van die middelen halen we uit eerlijkere belastingen, onder meer van de grote vermogens. We halen ook geld uit bepaalde investeringen in meer beton die we niet zullen doen.’

‘Deze verkiezingen gaan om iedereen die op een wachtlijst staat’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content