Groen gaat voor vernieuwing

Groen wil in zoveel mogelijk steden en gemeenten mee besturen. Dat verklaarde Groen-voorzitter Wouter Van Besien tijdens het zomerweekend van zijn partij in Nieuwpoort.

De keuze voor de kiezer op 14 oktober is helder: ofwel meer van hetzelfde van de traditionele partijen, ofwel het neoconservatieve beleid dat N-VA ons belooft, ofwel het positieve alternatief van Groen dat de vernieuwing brengt waar zoveel mensen naar vragen. Dat verklaarde Groen-voorzitter Wouter Van Besien tijdens het zomerweekend van zijn partij in Nieuwpoort. Groen wil in zoveel mogelijk steden en gemeenten mee besturen.

Een bouwproject in Boom, het land van Ooit alsook een project met zwembad en een park in Tongeren en de Oosterweelverbinding in Antwerpen. Van Besien haalde de drie voorbeelden aan om duidelijk te maken dat er telkens sprake is van besturen met traditionele partijen met oude denkpatronen, die vergroeid zijn met de macht en de bewoners geldverslindende projecten opdringen. “Het is die arrogantie van de macht die de kiezer niet meer pikt.

Het is die arrogantie die wij op 14 oktober willen keren. Onze gemeenten zijn toe aan vernieuwing en Groen zal die vernieuwing brengen”, sprak Van Besien. Hij profileert Groen ook als de partij die dezelfde prioriteiten heeft als de Vlaming. “De inwoners van onze steden en gemeenten vragen vernieuwing. Ze zijn toe aan politici die moedige, verstandige keuzes maken. Ze zijn toe aan eerlijke politici die open met inwoners samenwerken. Ze zijn toe aan politici die vernieuwend beleid voeren op vlak van mobiliteit, ruimtelijke ontwikkeling en bestuurscultuur. Dat is het positieve alternatief dat wij op 14 oktober bieden”, luidde het.

De keuze bij de gemeenteraadsverkiezingen is volgens Van Besien dan ook glashelder: “Ofwel meer van hetzelfde, de status quo van de klassieke partijen, de ons-kent-ons-politiek die in zoveel gemeenten de hoofdtoon voert. Ofwel de verandering langs rechts van de N-VA, die ons een neoconservatief beleid belooft en die ons wil laten terugplooien onder de veilige kerktoren. Ofwel het positieve alternatief van Groen, dat de vernieuwing brengt waar zoveel mensen naar vragen”.

Van Besien gaf ook een sneer richting vicepremier Johan Vande Lanotte, na diens reactie op de scheurtjes in de reactorvaten van Doel 3 en Tihange 2. De kous rond het dossier is voor de groene voorzitter nog niet af. “Ik ruik in het scheurtjesdossier iets. En ik moet zeggen: het is een kwalijke geur”, die Van Besien naar eigen zeggen doet denken aan het Dexia-dossier. “Het is diezelfde geur van doofpotten, waarbij mensen aan de kant worden geschoven en rapporten het daglicht niet mogen zien. Wij zullen dit niet onder de mat laten vegen”, beloofde Van Besien. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content