Graancirkel in Beieren lokt heel wat kijklustigen (video)

In de Duitse deelstaat Beieren trekt een mysterieuze graancirkel heel wat nieuwsgierige kijklustigen.

In de Duitse deelstaat Beieren trekt een mysterieuze graancirkel in de gemeente Raisting heel wat kijklustigen. De formatie heeft een diameter van 75 meter en bestaat uit drie cirkels.

Ballonvaarders merkten de graancirkel vorige week voor het eerst op en verspreidden het nieuws via sociale media, waardoor een grote groep nieuwsgierigen al gauw toestroomden om de cirkel met de eigen ogen te kunnen zien. Dat schrijven verschillende Duitse media. Sommige bezoekers geloven zelfs dat de graanformatie gemaakt is door buitenaardse krachten. “Dit is een technologie die wij nog niet onder de knie hebben”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De graancirkel bevindt zich vlakbij een oud-communicatiestation, dat in 1969 gebruikt werd om de eerste maanlanding uit te zenden in Europa. Deze locatie maakt het voor zij die geloven in ufo’s en buitenaardse wezens, nog specialer.

De eigenaar van de grond ontkent iets met de cirkel te maken te hebben. “Ik heb geen idee wie hiervoor verantwoordelijk is, het is alleszins professioneel aangepakt. Er zijn geen sporen terug te vinden.” Hoe lang hij de graancirkel in zijn oorspronkelijke staat zal laten, weet hij nog niet. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content