Het consumentenmagazine Test Gezondheid liet 181 stukken Belgisch vlees op ESBL controleren, een enzym dat bacteriën antibioticaresistent kan maken. Een zorgwekkende evolutie, menen wetenschappers.

90% van alle antibiotica is bestemd voor landbouw en veeteelt.

73% van het onderzochte gevogelte in België bevatte ESBL-bacteriën.

84% van de Italiaanse kipstalen testten eerder dit jaar positief bij een soortgelijke test. In Portugal was dat 74%, in Spanje 72%.

16% van het onderzochte varkensvlees bevatte sporen van de ESBL-bacterie. Bij het rundvlees was dat slechts 8%.

70° is de minimumtemperatuur die een stuk vlees moet halen om bacteriën te vernietigen.

Het consumentenmagazine Test Gezondheid liet 181 stukken Belgisch vlees op ESBL controleren, een enzym dat bacteriën antibioticaresistent kan maken. Een zorgwekkende evolutie, menen wetenschappers.90% van alle antibiotica is bestemd voor landbouw en veeteelt.73% van het onderzochte gevogelte in België bevatte ESBL-bacteriën.84% van de Italiaanse kipstalen testten eerder dit jaar positief bij een soortgelijke test. In Portugal was dat 74%, in Spanje 72%.16% van het onderzochte varkensvlees bevatte sporen van de ESBL-bacterie. Bij het rundvlees was dat slechts 8%.70° is de minimumtemperatuur die een stuk vlees moet halen om bacteriën te vernietigen.