1. Geef prioriteit aan hechte relaties, niet aan succes. Intieme vriendschappen met mensen die echt om je geven, zijn niet vanzelfsprekend en loodsen je door moeilijke periodes. Maak er tijd voor. Succes is als rijkdom. Wie het heeft, is daarom niet gelukkiger.

2. Zoek een baan en een hobby waarbij je je talenten kan ontplooien. Gelukkige mensen worden in beslag genomen door hun activiteiten, maar ze worden er niet door overweldigd.

3. Blijf meester van je tijd. We overschatten meestal wat we op één dag kunnen doen. Stel concrete, haalbare doelen: het gevoel van controle over je tijdsbesteding maakt gelukkig.

4. Beweeg! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Ontelbare wetenschappelijke studies tonen aan dat lichaamsbeweging energie schenkt en je stemming verbetert.

5. Slaap voldoende. Een slaaptekort leidt regelrecht tot sombere buien. Goed uitgerust zijn bevordert het geluksgevoel.

6. Gedraag je gelukkig, al klopt dat niet echt. Een stuurse houding ontlokt chagrijn. Een blij gezicht en doen alsof je je goed voelt, helpt altijd om in een betere bui te geraken.

7. Wees dankbaar en behulpzaam. Kijk verder dan jezelf. Wie zich goed voelt, doet goed voor anderen. Bekommerd zijn om anderen, dankbaarheid om wat de mensen in je omgeving doen, verschaft een goed gevoel. (M.F.) Bron: Bodytalk

1. Geef prioriteit aan hechte relaties, niet aan succes. Intieme vriendschappen met mensen die echt om je geven, zijn niet vanzelfsprekend en loodsen je door moeilijke periodes. Maak er tijd voor. Succes is als rijkdom. Wie het heeft, is daarom niet gelukkiger. 2. Zoek een baan en een hobby waarbij je je talenten kan ontplooien. Gelukkige mensen worden in beslag genomen door hun activiteiten, maar ze worden er niet door overweldigd. 3. Blijf meester van je tijd. We overschatten meestal wat we op één dag kunnen doen. Stel concrete, haalbare doelen: het gevoel van controle over je tijdsbesteding maakt gelukkig. 4. Beweeg! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Ontelbare wetenschappelijke studies tonen aan dat lichaamsbeweging energie schenkt en je stemming verbetert. 5. Slaap voldoende. Een slaaptekort leidt regelrecht tot sombere buien. Goed uitgerust zijn bevordert het geluksgevoel. 6. Gedraag je gelukkig, al klopt dat niet echt. Een stuurse houding ontlokt chagrijn. Een blij gezicht en doen alsof je je goed voelt, helpt altijd om in een betere bui te geraken. 7. Wees dankbaar en behulpzaam. Kijk verder dan jezelf. Wie zich goed voelt, doet goed voor anderen. Bekommerd zijn om anderen, dankbaarheid om wat de mensen in je omgeving doen, verschaft een goed gevoel. (M.F.) Bron: Bodytalk