Sinds kort prijkt een nieuw zinnetje op de rekening van zij die frietjes of krokketen verorberen in het studentenrestaurant van de Universiteit Gent. 'Vettaks op frieten en kroketten: 0,30 euro.' Nochtans is deze vettaks niet nieuw, verduidelijkt t Vera Putteman, het afdelingshoofd maaltijdvoorzieningen van de UGent in De Standaard. Al sinds 2007 rekent de universiteit deze taks aan.

'Wel nieuw is dat de taks op ongezonde voeding sinds kort nadrukkelijk op de rekening vermeld staat. En dat is geen slechte zaak. Het geeft een nieuwe stimulans aan onze campagne voor gezondere of vegetarische eetgewoonten', aldus Putteman.

Al benadrukt Putteman dat de aparte vermelding op rekeningen geen geplande actie was. Ze verwijst naar het nieuwe kassasysteem dat sinds 1 januari in voege is. 'Die rekenen alle kosten apart aan, waardoor de vettaks plots boven water komt.'

Volgens de UGent wordt de dertig cent vettaks aangewend voor de aankoop van gezonder en vaak duurder voedsel. (AVE)

Sinds kort prijkt een nieuw zinnetje op de rekening van zij die frietjes of krokketen verorberen in het studentenrestaurant van de Universiteit Gent. 'Vettaks op frieten en kroketten: 0,30 euro.' Nochtans is deze vettaks niet nieuw, verduidelijkt t Vera Putteman, het afdelingshoofd maaltijdvoorzieningen van de UGent in De Standaard. Al sinds 2007 rekent de universiteit deze taks aan. 'Wel nieuw is dat de taks op ongezonde voeding sinds kort nadrukkelijk op de rekening vermeld staat. En dat is geen slechte zaak. Het geeft een nieuwe stimulans aan onze campagne voor gezondere of vegetarische eetgewoonten', aldus Putteman. Al benadrukt Putteman dat de aparte vermelding op rekeningen geen geplande actie was. Ze verwijst naar het nieuwe kassasysteem dat sinds 1 januari in voege is. 'Die rekenen alle kosten apart aan, waardoor de vettaks plots boven water komt.'Volgens de UGent wordt de dertig cent vettaks aangewend voor de aankoop van gezonder en vaak duurder voedsel. (AVE)