WHO maakt extra geld vrij voor bestrijding ebola

© Reuters

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat de strijd tegen de uitbreiding van het ebolavirus in West-Afrrika steviger aanpakken.

Daartoe zal in Conakry een actieplan van 100 miljoen dollar (75 miljoen euro) opgestart worden. Daarmee zal ook duidelijk meer medisch personeel kunnen ingezet worden. In de hoofdstad van Guinee willen presidenten van West-Afrikaanse landen met algemeen WHO-directeur Margaret Chan concrete stappen voor de intensivering van de strijd tegen het virus bespreken. Chan zei hierover:

“De omvang van de ebola-uitbraak en het daardoor gevormde gevaar maken het noodzakelijk dat de WHO en Guinee, Liberia en Sierra Leone de tegenmaatregelen duidelijk uitbreiden”. Bijkomende artsen en verpleegsters, virologen, logistieke medewerkers en sociale werkers zijn dingend nodig. Het actieplan voorziet ook meer maatregelen om de bevolking over de erg besmettelijke virusziekte voor te lichten.

Sinds 27 juli zijn al 730 mensen volgens WHO-cijfers bezweken aan het virus, meer dan de helft van de besmette gevallen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content