WGO: meer dan 11.000 ebola-doden

Een team van het Rode Kruis transporteert een ebola-patiënt in Guinée © REUTERS

De ebola-epidemie in het westen van Afrika heeft meer dan 11.000 slachtoffers gemaakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) publiceert.

In de drie meest getroffen landen (Liberia, Sierra Leone en Guinée) zijn 26.593 personen door de ziekte getroffen. Daarvan zijn er 11.005 gestorven, aldus het WGO-rapport.

Deze ebola-epidemie is bij verre de zwaarste sinds het virus in Centraal-Afrika in 1976 geïdentificeerd werd. Ze ontstond in december 2013 in het zuiden van Guinée. Nadien verspreidde het virus zich naar Liberia en Sierra Leone. In Guinée zijn 2.386 mensen aan de gevolgen van de ziekte overleden, Sierra Leone telt 3.903 overlijdens en Liberia 4.716 sterfgevallen.

Indien er geen nieuwe gevallen opduiken zal zaterdag 9 mei in Liberia het einde van de epidemie uitgesproken worden. In Guinée en Sierra Leone werden vorige week elk negen nieuwe gevallen opgetekend, het laagste aantal in bijna een jaar. De WGO spreekt van ‘bemoedigende’ cijfers, al blijft waakzaamheid geboden.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content