Wetenschappers van een Amerikaans chocoladebedrijf dat gespecialiseerd is in kruidentechnologieën beweren dat ze chocolade voor medicinaal gebruik hebben ontwikkeld met een vetpercentage van slechts 35 procent, zo schrijft The Independent.

Cacao, het hoofdingrediënt van chocolade, bevat een variëteit aan antioxidanten en mineralen, die zowel gezondheidsvoordelen bieden alsook het zenuwstelsel beschermen. Zo daalt bijvoorbeeld het risico op beroertes en de bloeddruk dankzij het eten van chocolade. Maar omdat cacao extreem bitter is, doen heel wat chocoladebedrijven vet en suiker in hun producten waardoor de gezondheidsvoordelen van cacao als nel teniet worden gedaan.

Een bedrijf uit de Amerikaanse stad Boston, Kuka Xoco, heeft nu een plantenextract uit de Andes ontdekt die de bittere smaak van cacao neutraliseert. Het bedrijf ontwikkelde een prototype van de 'gezonde' chocolade met slechts 35 procent suiker en vet.

Als medicijn innemen

'Dit betekent dat we suiker, zoetstoffen en een groot deel van het vet kunnen elimineren om de gezondheidsvoordelen van cacao volledig tot hun recht te kunnen laten komen', zo sprak hoofdwetenschapers van Kuka Xoco, Gregory Aharonian, tijdens het World Chocolate Forum in Londen. Zijn ultieme doel is een chocolade ontwikkelen met slechts 10 procent vet en suiker. 'Als de ongezonde ingrediënten uit chocolade worden verwijderd, kunnen we het als medicijn innemen', aldus Aharonian.

Net zoals heel wat andere experts bestempelt het bedrijf suiker als de 'nieuwe nicotine'. Kunstmatige zoetstoffen zijn bovendien geen waardige vervangers omdat ze leiden tot gewichtstoename en andere problematische complicaties.

Volgens Aharonian zou de chocolade-industrie haar jaarlijkse omzet kunnen verdubbelen als ze zich zou omvormen tot een gezonde voedselindustrie door zoveel mogelijk vet en suiker uit haar producten te verwijderen. (TE)

Wetenschappers van een Amerikaans chocoladebedrijf dat gespecialiseerd is in kruidentechnologieën beweren dat ze chocolade voor medicinaal gebruik hebben ontwikkeld met een vetpercentage van slechts 35 procent, zo schrijft The Independent. Cacao, het hoofdingrediënt van chocolade, bevat een variëteit aan antioxidanten en mineralen, die zowel gezondheidsvoordelen bieden alsook het zenuwstelsel beschermen. Zo daalt bijvoorbeeld het risico op beroertes en de bloeddruk dankzij het eten van chocolade. Maar omdat cacao extreem bitter is, doen heel wat chocoladebedrijven vet en suiker in hun producten waardoor de gezondheidsvoordelen van cacao als nel teniet worden gedaan. Een bedrijf uit de Amerikaanse stad Boston, Kuka Xoco, heeft nu een plantenextract uit de Andes ontdekt die de bittere smaak van cacao neutraliseert. Het bedrijf ontwikkelde een prototype van de 'gezonde' chocolade met slechts 35 procent suiker en vet.'Dit betekent dat we suiker, zoetstoffen en een groot deel van het vet kunnen elimineren om de gezondheidsvoordelen van cacao volledig tot hun recht te kunnen laten komen', zo sprak hoofdwetenschapers van Kuka Xoco, Gregory Aharonian, tijdens het World Chocolate Forum in Londen. Zijn ultieme doel is een chocolade ontwikkelen met slechts 10 procent vet en suiker. 'Als de ongezonde ingrediënten uit chocolade worden verwijderd, kunnen we het als medicijn innemen', aldus Aharonian.Net zoals heel wat andere experts bestempelt het bedrijf suiker als de 'nieuwe nicotine'. Kunstmatige zoetstoffen zijn bovendien geen waardige vervangers omdat ze leiden tot gewichtstoename en andere problematische complicaties. Volgens Aharonian zou de chocolade-industrie haar jaarlijkse omzet kunnen verdubbelen als ze zich zou omvormen tot een gezonde voedselindustrie door zoveel mogelijk vet en suiker uit haar producten te verwijderen. (TE)