Wat je moet weten over teenslippers

© Thinkstock

Met de zomer in zicht duiken ze overal weer op. Het minimale zomerschoeisel met het bandje tussen de grote en de tweede teen. Supermakkelijk, maar om allerlei redenen toch niet zo lief voor je voeten.

1. Je tenen moeten constant krullen Teenslippers bieden geen steun. Tijdens het stappen dwingen ze je tenen in een kramp om te voorkomen dat je ze verliest. Veelvuldig gebruik leidt tot verkorting van de buigspieren van je tenen, waardoor je op termijn hamertenen krijgt.

2. De zool is meestal te zacht Slippers met een slappe zool maken dat je voet op een foute manier neerkomt: met de binnenenkel te veel naar binnen gekeerd. Op de duur is de zool aan de binnenzijde heel wat dunner, wat je makkelijk zelf kan controleren. Frequent gebruik kan leiden tot overbelastingsletsels van voeten, knieën en zelfs heupen.

3. Ideaal op het strand en aan het zwembad Voor lange wandelingen zijn ze zeker niet geschikt, voor autorijden en fietsen ook niet, maar op het strand en rond het zwembad zijn ze prima. Draag ze bij voorkeur niet langer dan 2 uur per dag.

4. Je wordt er niet impotent van

Tien jaar geleden wees een Duits onderzoek uit dat de zolen van teenslippers diverse chemische substanties bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met name ftalaten, bekende hormoonverstoorders, zouden de potentie van mannen op slippers kunnen verminderen.

Over deze stoffen is al veel inkt gevloeid, maar impotent maken teenslippers echt niet. Ftalaten zitten ook in cosmetica, lijm, speelgoed en zuigflessen voor baby’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content