Hoge bloeddruk, te veel cholesterol, roken en zwaarlijvigheid vormen veruit de grootste bedreigingen voor de gezondheid. Oorlog, medische complicaties en kraambedsterfte moeten we daarentegen het minst vrezen.

Britse onderzoekers brachten alle risicofactoren voor sterfte in de huidige Britse volwassen populatie in beeld. Dat beeld geeft in één opslag een idee welke risico's het zwaarst doorwegen.

Welke impact combinaties van factoren hebben, bijvoorbeeld roken en inactiviteit, maakt deze voorstelling niet duidelijk.

Deze voorstelling heeft betrekking op de Britse bevolking en geldt in grote lijnen voor de hele Westerse samenleving. (MF)

Bron: www.nhs.uk

Risicofactoren:

1. Hoge bloeddruk

2. Roken

3. Hoge cholesterol

4. Zwaarlijvigheid

5. Te weinig groenten en fruit

6. Fysieke inactiviteit

7. Alcohol

8. Infecties

9. Andere ongevallen

10. Verkeersongevallen

11. Illegale drugs

12. Moord

13. Medische complicaties

14. Zwangerschap en geboorte

15. Oorlog

Hoge bloeddruk, te veel cholesterol, roken en zwaarlijvigheid vormen veruit de grootste bedreigingen voor de gezondheid. Oorlog, medische complicaties en kraambedsterfte moeten we daarentegen het minst vrezen. Britse onderzoekers brachten alle risicofactoren voor sterfte in de huidige Britse volwassen populatie in beeld. Dat beeld geeft in één opslag een idee welke risico's het zwaarst doorwegen. Welke impact combinaties van factoren hebben, bijvoorbeeld roken en inactiviteit, maakt deze voorstelling niet duidelijk. Deze voorstelling heeft betrekking op de Britse bevolking en geldt in grote lijnen voor de hele Westerse samenleving. (MF)Bron: www.nhs.ukRisicofactoren: 1. Hoge bloeddruk2. Roken3. Hoge cholesterol4. Zwaarlijvigheid5. Te weinig groenten en fruit6. Fysieke inactiviteit7. Alcohol8. Infecties9. Andere ongevallen10. Verkeersongevallen11. Illegale drugs12. Moord13. Medische complicaties14. Zwangerschap en geboorte15. Oorlog