VUB start onderzoek naar impact terreur op gezondheid

BELGA PHOTO DIRK WAEM © BELGA

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zijn een onderzoek gestart om de impact van de aanslagen in België op de gezondheid van de bevolking te meten.

Om de impact van de aanslagen van Brussel op de gezondheid te meten, starten wetenschappers van de VUB een enquête.

In het onderzoek wordt er gevraagd naar zowel fysieke als mentale klachten, zoals angstgevoelens. De mate waarin de personen die emoties uiten, wordt ook gemeten. Alle vragen in het onderzoek slaan op de week volgend op de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek.

De enquête werd opgesteld door de onderzoeksgroep Mental Health and Wellbeing en staat onder leiding van medisch antropoloog Reginald Deschepper. Zij hopen op deze manier een beter zicht te krijgen op de impact van terreurdreiging. Zo kunnen er in de toekomst maatregelen genomen worden om de impact en de negatieve gevolgen voor de gezondheid te beperken. (Belga)

Wie wil deelnemen aan het wetenschappelijk onderzoek kan dat via: http://www.wellbeing.brussels/www.wellbeing.brussels. Het afnemen van de online enquête duurt 5 à 10 minuten. De antwoorden worden volledig anoniem verwerkt en enkel gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, meldt de VUB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content