Dat blijkt uit analyse van de dossiers van 441 borstkankerpatiëntes van het universitair Erasmusziekenhuis in Brussel, zo schrijven Le Soir en De Standaard zaterdag.

Screening te laat

De 91 patiëntes van Marokkaanse of Arabische afkomst waren gemiddeld 49 jaar oud, de anderen 60 jaar. De studie wijst er volgens de kranten op dat de borstkankerscreening voor vrouwen met Marokkaanse roots te laat komt. In Franstalig België kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar gratis een mammografie ondergaan.

Naar de oorzaken van de verschillen - genetisch of levensstijl - is het voorlopig gissen. (Belga/TV)

Dat blijkt uit analyse van de dossiers van 441 borstkankerpatiëntes van het universitair Erasmusziekenhuis in Brussel, zo schrijven Le Soir en De Standaard zaterdag. De 91 patiëntes van Marokkaanse of Arabische afkomst waren gemiddeld 49 jaar oud, de anderen 60 jaar. De studie wijst er volgens de kranten op dat de borstkankerscreening voor vrouwen met Marokkaanse roots te laat komt. In Franstalig België kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar gratis een mammografie ondergaan.Naar de oorzaken van de verschillen - genetisch of levensstijl - is het voorlopig gissen. (Belga/TV)