Tijdens de examens eet vier op de tien studenten ongezonder dan tijdens de rest van het jaar. Bijna een kwart (23 procent) zegt daarentegen gezonder te eten. Het eetpatroon van de resterende 37 procent verandert tijdens de examens niet. Dat besluit CM uit een enquête bij 1.650 studenten tussen 18 en 24 jaar.

Met 'ongezonder' bedoelen de studenten dat ze minder zelf koken en vaker kiezen voor kant-en-klare maaltijden en ongezonde tussendoortjes.

'Bovenop de zo al niet heel gezonde voedingsgewoonten van de studenten, blijkt de blokperiode een pijnpunt', klinkt het bij de mutualiteit. 'Sommige studenten verliezen door de focus op hun examens de aandacht voor gezond en evenwichtig eten. Nochtans geeft dit energie en heeft het dus ongetwijfeld effect op de blokprestaties.'

Kok op Kot

CM merkt op dat er nog werk is aan de eetgewoonten van de Vlaamse studenten. 'Slechts een vijfde eet elke dag fruit, en maar de helft eet dagelijks groenten.' Met 'Kok op Kot' wil CM studenten ervan overtuigen dat koken op kot 'gezond, gemakkelijke en goedkoop' kan. Daarvoor heeft de mutualiteit een Kok op Kot-app, een kookpocket en een Facebookpagina met tips voor eenvoudige en gezonde recepten.

(Belga/SD)

Met 'ongezonder' bedoelen de studenten dat ze minder zelf koken en vaker kiezen voor kant-en-klare maaltijden en ongezonde tussendoortjes.'Bovenop de zo al niet heel gezonde voedingsgewoonten van de studenten, blijkt de blokperiode een pijnpunt', klinkt het bij de mutualiteit. 'Sommige studenten verliezen door de focus op hun examens de aandacht voor gezond en evenwichtig eten. Nochtans geeft dit energie en heeft het dus ongetwijfeld effect op de blokprestaties.' CM merkt op dat er nog werk is aan de eetgewoonten van de Vlaamse studenten. 'Slechts een vijfde eet elke dag fruit, en maar de helft eet dagelijks groenten.' Met 'Kok op Kot' wil CM studenten ervan overtuigen dat koken op kot 'gezond, gemakkelijke en goedkoop' kan. Daarvoor heeft de mutualiteit een Kok op Kot-app, een kookpocket en een Facebookpagina met tips voor eenvoudige en gezonde recepten.(Belga/SD)