Vorsers van de Brusselse universiteit ULB (Université libre de Bruxelles) hebben 'de sleutel' gevonden van zeer agressieve borstkanker, klinkt het. Dat opent de weg naar een vroegtijdige opsporing van de tumor met een eenvoudige bloedafname en naar aangepaste behandelingen in functie van het type van tumor, schrijft de krant Le Soir.

Volgens de onderzoekers varieert de tumor, afhankelijk van de aard van de cel waarin ze ze zich nestelen. In de melkklieren ontstaan de meest agressieve tumoren.

Volgens de onderzoekers zijn hun ontdekkingen essentieel voor een beter begrip van de mechanismen van borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen en treft één vrouw op de zeven.

Over de ontdekking door de ploeg van professor Cédric Blanpain is een artikel verschenen in het prestigieuze tijdschrift Nature. (Belga/AVE)

Vorsers van de Brusselse universiteit ULB (Université libre de Bruxelles) hebben 'de sleutel' gevonden van zeer agressieve borstkanker, klinkt het. Dat opent de weg naar een vroegtijdige opsporing van de tumor met een eenvoudige bloedafname en naar aangepaste behandelingen in functie van het type van tumor, schrijft de krant Le Soir.Volgens de onderzoekers varieert de tumor, afhankelijk van de aard van de cel waarin ze ze zich nestelen. In de melkklieren ontstaan de meest agressieve tumoren.Volgens de onderzoekers zijn hun ontdekkingen essentieel voor een beter begrip van de mechanismen van borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen en treft één vrouw op de zeven.Over de ontdekking door de ploeg van professor Cédric Blanpain is een artikel verschenen in het prestigieuze tijdschrift Nature. (Belga/AVE)